用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園(小西灣) 有冇讀緊小西灣迦南既家長可以分享吓
go

有冇讀緊小西灣迦南既家長可以分享吓 [複製鏈接]

想問你地覺呢間學校好嗎? 老師好唔好? 謝!
   0    0    0    0

想問你地覺呢間學校好嗎? > 好
老師好唔好? > 好
謝!> 唔洗客氣

個仔由pn 係迦南讀, k1 因事轉左校, 點知..........
1) 老婆話果間學校無制度, 連排隊接放學既地點咁小事都無安排.
2) 個仔一日到黑都叫返迦南.
3) 老婆覺得果間學校課程太淺.
所以最終都係轉返迦南, 個仔好開心.........

回覆:gk678 的帖子

想請教一下,小朋友有冇試過返學校既畫班及英文班?
如果有返過,請問有冇乜野評價?

[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]

小花子 發表於 13-11-14 16:01
想請教一下,小朋友有冇試過返學校既畫班及英文班?
如果有返過,請問有冇乜野評價?

...
想請教一下,小朋友有冇試過返學校既畫班及英文班?> 有, pn 時返過.
如果有返過,請問有冇乜野評價?> 玩下ok, 都幾開心, 想小朋友學到野就............哈哈哈哈..........

引用:Quote:小花子+發表於+13-11-14+16:01+想請

原帖由 gk678 於 13-11-14 發表
想請教一下,小朋友有冇試過返學校既畫班及英文班?> 有, pn 時返過.
如果有返過,請問有冇乜野評價?> 玩 ...
多謝回覆,我仲十五十六,唔知繼唔繼續學好,因為覺得pn既畫,哈哈哈哈哈

[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]

好奇你小朋友轉咗邊間。

Babymimeee 發表於 13-11-27 22:55
好奇你小朋友轉咗邊間。
費事開名啦..............

可PM嗎?免得讓小朋友入讀了!

Babymimeee 發表於 13-11-28 18:00
可PM嗎?免得讓小朋友入讀了!
我唔識PM 呀............你PM 我, 我覆你啦.

Pm咗你,thanks!!

回覆:有冇讀緊小西灣迦南既家長可以分享吓

你們覺得老師有愛心嗎?

好有愛心,會打電話來跟進,關心有咩佢地可以配合幫助小朋友發展,如果唔係嫌遠,我一定比仔仔讀落去

細仔剛升小一(小西灣唯一的津校), 讀左3年。 有朋友女兒讀緊UK, 要做project, 咪又係父母做
老師流失量都高, 聽聞轉左校長走哂
UK只有下午班
課程深, UK英文已用小一書
英文NET有3個, 普通話一般
功課量多, 一日中英數一張工作紙(雙面), 每日中英都有抄寫阿仔晚晚做到喊。升左小一頭3個月, 阿仔話仲小功課過幼稚園
今年小一上學期考試考第一係迦南女畢業生(坐我仔隔離), 我仔都考頭30
迦南適合要求學術高的家長

引用:+本帖最後由+evaken+於+14-3-21+14:33+編輯

原帖由 evaken 於 14-03-21 發表

細仔剛升小一(小西灣唯一的津校), 讀左3年。 有朋友女兒讀緊U ...
請問你仔仔個年的畢業生派位如何?是否大部分都入了培僑呢?

回覆:monchibibi 的帖子

柴米和培僑

咁請問你覺得迦南好定明我好呢?

今朝校園打黎收左我囡囡 龍年11月細b 返pn 下午班 會係今年12月插班

引用:今朝校園打黎收左我囡囡+龍年11月細b+返pn+

原帖由 Heilaamchan 於 14-07-03 發表
今朝校園打黎收左我囡囡 龍年11月細b 返pn 下午班 會係今年12月插班

...
hello...我囡囡都係12月返呀!!

回覆:yuikiu 的帖子

我係purple group 啊

引用:+我係purple+group+啊 +

原帖由 Heilaamchan 於 14-07-08 發表
我係purple group 啊
haha, is the same group tim!!!

‹ 上一主題|下一主題