用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 獻主會聖馬善樂小學 有無在將軍澳住的家長?
go

有無在將軍澳住的家長? [複製鏈接]

有無在將軍澳住的家長?我住坑口,因為無校車,一直煩緊坐咩車返學,亦都好想識下大家,有個照應同了解以後的學習生活。我女兒今年P1.請大家回覆一下

1    0    0    0

因為我女兒今年都會入讀P.1, 嚟緊我有會搬去將軍澳住,請問您找到校車咪?

回覆:puipui1219 的帖子

無,我每朝帶她返學,下午由姐姐接放學

我都係住坑囗,仔仔今年9月也是返這區,請問你搭咩車同幾點要出門口呀?謝謝!!

tsesuki 發表於 14-1-6 11:50
無,我每朝帶她返學,下午由姐姐接放學
我都係住坑囗,仔仔今年9月也是返這區,請問你搭咩車同幾點要出門口呀?謝謝!!

回覆:mayla 的帖子

我住蔚藍,所以必定坐102小巴出牛下,再轉17上天光道,跟著我坐85號回大圍上班(有轉乘優惠)。你仲可以選坐98c或297,但非直接去土瓜灣道或天光道,亦可以坐地鐵去德福轉17號,我就覺得第一條線最方便我。

請問住將軍澳的家長介唔介意在藍田茜發道上車,小女可能暑假後插班,學校認可保母EE說,如果有4-5人,可能以把黃大仙線延長。
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD7/110360/114629.11023512.35296.jpg[/img]請click 入@charlotte 靚相1輯@

引用:請問住將軍澳的家長介唔介意在藍田茜發道上

原帖由 CarolSK 於 14-06-16 發表
請問住將軍澳的家長介唔介意在藍田茜發道上車,小女可能暑假後插班,學校認可保母EE說,如果有4-5人,可能 ...
想問茜發道喺邊?近地鐵站可以嗎?如ok, 我唔介意呀,學校都收左我女呀

Hi Quenny,

藍田D1出口 - 香港復康會藍田中心、麗港城、麗港城商場、紅十字會學校、茜草灣社區中心、茜草灣遊樂場、茜發道、茜發道網球場、容鳳書紀念中心.

有瓦遮頭.方便等車的出口. 希望集齊多幾個人.
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD7/110360/114629.11023512.35296.jpg[/img]請click 入@charlotte 靚相1輯@

引用:Hi+Quenny,藍田D1出口+-+香港復康會藍田中

原帖由 CarolSK 於 14-06-16 發表
Hi Quenny,

藍田D1出口 - 香港復康會藍田中心、麗港城、麗港城商場、紅十字會學校、茜草灣社區中心、茜草 ...
CAROL, 想問你註冊時係咪講明唔會有車去將軍澳架?如去藍田,咁都好過無! 好過要自己帶出去啊!

Hi Quenny,
保母車EE話係,註冊日要找他們登記,但因為我囡囡吾係小一生,吾會去註冊日。佢話要睇人數至決定開吾開新綫。你同保母十車公司登記時講清楚,如果TKO 無車,藍田都ok.我之後再call 保母車EE問。幾時註冊?
我今日見校長,有無校巴好影響我轉唔轉校。

回覆:CarolSK 的帖子

在茜發道都不方便,人數也未必夠

依家得五個官塘,欠三四個學生出獻主會聖馬善樂小學,有住觀塘,麗城,油塘,藍田區去獻主會聖馬善樂 想 撘保母車的,請
請電李叔叔9081 2280‬

謝謝NARD 的資料,我繼續努力一下。找一下同區家長。

各將軍澳家長.我係褓母車司機現有車可直接由Tko到校有意請pm

Hiacelady 發表於 15-7-19 18:45
各將軍澳家長.我係褓母車司機現有車可直接由Tko到校有意請pm
將軍澳中心有站? 幾點上車? thx
‹ 上一主題|下一主題