用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 富山嘉德麗請進
樓主: kyobi
go

富山嘉德麗請進   [複製鏈接]

回復 Bbtvsvod 的帖子

我都係住嘉峰臺架!昨日拿券,已經係最後個張。你地係唔係7/9下午去聽?

我都拎左飛啦, 我會上年聽, 因為下午小朋友返playgroup

不過嘉德麗其實唔係我top 3 之內, 始終校園太細, 我鐘意俾小朋友多D活動空間, 不過去聽下無妨

回覆:富山嘉德麗請進

我只求有學校收個仔就ok啦...唔要求太多,  見佢又會下三字經嗰啲, 都幾好吖。

我老公話我個仔應該連面試都唔會過囉...

请问知唔知有冇校車?

我住宏景. 上年我有去聽簡介會, 開放日. 以我所知今年未有校車, 我問過學校. 好似因為人數太少.
我個仔今年收左n班am, 因為藍田靈糧收左, 所以無讀.
我覺得學校好細, 感覺好舊.  不過好處係近, 唔使坐校車, 學費好平.

引用:我住宏景.+上年我有去聽簡介會,+開放日.+以

原帖由 fionlee22 於 13-09-06 發表
我住宏景. 上年我有去聽簡介會, 開放日. 以我所知今年未有校車, 我問過學校. 好似因為人數太少.
我個仔今年 ...
因為佢係用咗以前富山幼稚園既校舍, 其實我覺得ok, 我細個都係呢啲屋邨幼稚園, 最緊要老師有愛心, 佢讀得開心

啱啱去完簡介會, 覺得都ok, 不過富山校既活動真係太少, 沙田同粉嶺有大量活動真係冇得比

引用:我相信留得言既人都係住牛池灣附近我其實住

原帖由 Bbtvsvod 於 13-08-30 發表
我相信留得言既人都係住牛池灣附近

我其實住很近, 但因為睇過佢既外貌又唔係好太興趣報呢間
想問下嘉德勵下面係咪有間宣道會幼稚園,這間好嗎?

引用:Quote:原帖由+Bbtvsvod+於+13-08-30+發表我

原帖由 豬仔king 於 13-09-07 發表
想問下嘉德勵下面係咪有間宣道會幼稚園,這間好嗎?
唔知, 我麻麻地想佢返教會學校。

不過佢只得全日班,  無半日班

引用:啱啱去完簡介會,+覺得都ok,+不過富山校既活

原帖由 kyobi 於 13-09-07 發表
啱啱去完簡介會, 覺得都ok, 不過富山校既活動真係太少, 沙田同粉嶺有大量活動真係冇得比

...
係喎,我都有去聽講座,表演既小朋友太多都係沙田既學生,好少其他分校既表演,同埋交表個富山校都冇人排隊,但係我都報左,我住慈雲山既

我都寄左去報N呀

回復 chu0221 的帖子

我星期6都有去交FORM, 同無聽到講座, 因為湊住阿女,我都係住慈雲山,  搵半日N班真係好難,
有兩個朋友個女係讀嘉德麗, 佢地返學返得好開心, 好鐘意返學, 所以我先決定報

請問而家仲收Form嗎?

CiLok  學校話9/9 開始收FORM, 而家應該仲收  發表於 13-9-12 14:29

引用:回復+chu0221+的帖子 我星期6都有去交FORM

原帖由 CiLok 於 13-09-11 發表
回復 chu0221 的帖子

我星期6都有去交FORM, 同無聽到講座, 因為湊住阿女,我都係住慈雲山,  搵半日N班真係 ...
如果嘉德麗唔收我個囡囡都唔知點算啦,附近其他幼兒園都full 哂

Manny10 發表於 13-9-11 19:22
請問而家仲收Form嗎?

其他分校唔收表啦, 可能富山少人報, 而家仲收

今日有開放日, 有冇邊位媽媽去?

CiLok  我會去呀!  發表於 13-9-14 12:47

回覆:kyobi 的帖子

去了。雖然覺得校長老師們好認真努力、但校舍真的好細……

chu0221 發表於 13-9-13 08:25
如果嘉德麗唔收我個囡囡都唔知點算啦,附近其他幼兒園都full 哂
慈愛苑有間, 不過我唔記得叫咩名呀! 我搵到個名話你知!

我都剛剛去左佢地今日既開放日。校舍真係細,不過聽左副校長講解課程又好似幾好,感覺係學校係好注重德育。之後又上在一堂英文堂,係一個外藉男教師。阿女都聽得好開心,同埋老師都好生動有趣!
因為趕時間所以無上其他堂,走既時候仲有禮品袋送。無意中0係大堂既壁報板見到有學校chart,見到英文老師既相既頭先上堂0個個,而係另一個亞洲樣既男人。於是問下在場其他老師,佢地話主要都係亞洲男老師,其實佢係華橋。另有多一個女外藉老師,會間唔中來。而而家同的地上堂既男老師都會間唔中來做替工。
想問下有冇jm知,係咪真你有net teacher 教英文架?

回覆:POSM 的帖子

我個仔上年n 班第一個學期係外籍miss, 下學期就轉左外籍亞sir, 應該係你見嗰位,全年都真係net teacher 上英文

‹ 上一主題|下一主題