用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 出國讀書,會帶 d 乜野?
go

出國讀書,會帶 d 乜野?

外甥女要出國讀大學,各位有冇 packing list  之類參考下?
有甚麼東西,是在當地買較好?
但又有甚麼東西,是在香港買較好,或值得在香港買帶過去呢?
因為父母都會陪同過去,可以利用 luggage  多帶點東西。
請各位多給意見,謝謝。

都想知,Year 7有冇 packing list  之類參考下??thx

帶一塊靚既乒乓球拍過去,一定可以做乒乓球大王。

Tommy 發表於 13-8-24 00:05
帶一塊靚既乒乓球拍過去,一定可以做乒乓球大王。
今時唔同往日,而家呢邊d人打得好好ga,唔好睇少佢哋囉~

回復 nintendo 的帖子

如果佢有戴Contact Lens,又有行李Quota,帶多啲洗眼鏡藥水去喇,係英國買好貴。

版主

引用:外甥女要出國讀大學,各位有冇+packing+lis

原帖由 nintendo 於 13-08-23 發表
外甥女要出國讀大學,各位有冇 packing list  之類參考下?
有甚麼東西,是在當地買較好?
但又有甚麼東 ...
日用品如shampoo etc 同HK差唔多, 甚至再平少少, 可不用带。
成藥有食開就带多少少。

回覆:出國讀書,會帶 d 乜野?

沖涼液,洗頭水,英國约幾£?會同H.K差不多$嗎?

版主

引用:沖涼液,洗頭水,英國约幾£?會同H.K差不

原帖由 sau2005 於 13-09-04 發表
大大枝Dove 沖涼液£2左右。

版主

引用:沖涼液,洗頭水,英國约幾£?會同H.K差不

原帖由 sau2005 於 13-09-04 發表
去£1 or £99p 店可買到大牌子日用品。

回覆:出國讀書,會帶 d 乜野?

Thx咁仲有嘢可以帶小D,要减磅

引用:Thx咁仲有嘢可以帶小D,要减磅 +

原帖由 sau2005 於 13-09-05 發表
Thx咁仲有嘢可以帶小D,要减磅
係仲有咩嘢