用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 邊度有小息袋賣?
樓主: sasafan
go

邊度有小息袋賣? [複製鏈接]

尖沙咀The one 層有$12店, 有很多choices

我第一次聽說, 可惜我仔仔大個了. 唉,
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

sasafan 發表於 13-8-21 15:25
Where to buy your bag?
我係利源街買架 ....

Snowydiamond 發表於 13-8-21 15:57
尖沙咀The one 層有$12店, 有很多choices
睇左啦, 好女仔圖案呀! 亞仔實 5 行用~~

引用:男仔款,有拉鍊或索口,thanks +

原帖由 sasafan 於 13-08-20 發表
男仔款,有拉鍊或索口,thanks
原來有小息袋,第一次聽

回復 KarieWu 的帖子

rainbowcov  係呀, 咁大個既?  發表於 13-9-17 17:21
熙fi媽媽  睇落幾大個下噢  發表於 13-8-22 15:20

引用:回復+KarieWu+的帖子

原帖由 Wincy0729 於 13-08-21 發表

大家好, 其實如果係女仔, 真係鈄揹袋會好D, 唔係去VV 好煩, 大家點睇.??
同理大家覺得是不是一定bring the 小息袋比佢地,?? 咁佢地放學就好多個袋.
School bag, lunch box bag + 小息袋?
因我是新手, 大家比D意見?  謝謝.
Debby

回復 Wincy0729 的帖子

唔該晒, 等我去利源街搵搵先, 請問係東街定西街呢? 因我唔太熟
怕你長得太快,未及把你看仔細;怕你長得太慢,恨不得你快高長大

買得太多玩具,怕你會將佢哋四圍堆;買得太少玩具,又怕你會憨居居

我係利源東街買, 近中間(女人黎既), 好多精品買架, 有 KITTY, MELODY 果 D, 不過我個袋係舊年7 月買, 唔知而家仲有冇, 你問佢小息袋, 佢識搵比你架 ...

細細粒媽咪 發表於 13-8-22 09:50
大家好, 其實如果係女仔, 真係鈄揹袋會好D, 唔係去VV 好煩, 大家點睇.??
同理大家覺得是不是一定bring the  ...
你講既 LUNCH BOX BAG, 係唔係你要帶飯? 因為我個仔係學校叫飯架, 所以冇呢樣野 ... 我仔有書包, 小息袋, 仲帶多個環保袋放功課(所有F4 FILE 都放埋入去, 書包就輕D), 因為要佢自己拎書包, 所以返學放學個環保袋係我幫佢拎 ... 小息袋係放水壺, 小食(我唔比錢佢買野食), 毛巾盒紙巾, 唔係人人用小息袋, 有 D 家長就咁個水壺放書包側邊, 或者比佢咩住佢, 有 D 家長唔比野食佢野返去, 比錢佢係學校買野食(咁又拎少樣野), 毛巾紙巾放哂入書包, 咁就少一個袋, 其實就返你點分配, 個人喜好 ... 以上個人意見 ~~

Wincy0729 發表於 13-8-21 21:05
好細架咩, 半張 A4 紙咁大 ....

細細粒媽咪 發表於 13-8-22 09:50
同理大家覺得是不是一定bring the  ...
我女食學校飯所以冇 lunchbag,小息袋食物盒通通放入書包,都係得一個大書包啫。

醒目開學勳章

回覆:邊度有小息袋賣?

想問下,男仔款斜咩小息袋邊度會多款?我只見sanrio有,但阿仔唔like
因為我地會自己帶lunch, 即係又多一個袋

可唔可以pm我, 我都要買, 頭痛中. Thanks!

剛才睇唔到添
我個仔都好鍾意鬆弛熊!

回復 smile108 的帖子

你去睇下聖安娜仲有冇得買? 好似買埋一 SET 唔記得係 $68 定係 $88 .... 好抵

謝謝你先!

Wincy0729    發表於 13-8-27 12:35

咁咪又要拎多個袋返學囉? 係咪多數同學仔都會用?
新手好多野唔知道,請指教.

回復 WillBmama 的帖子

有 D 小朋友唔中意帶野小息食, 所以唔帶, 又或者家長比錢小朋友係學校買野, 我就冇比錢個仔, 所以要佢帶小息袋放 D 蛋糕, 水, 毛巾盒, (老師教佢地餐具放埋落小息袋) .... 個人喜好, 有 D 直接放哂落書包 ...
‹ 上一主題|下一主題