用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血會伍季明紀念學校 老師有愛心嗎??
go

老師有愛心嗎??

請問伍季明的老師有愛心嗎?? 會否因為成績不理想而放棄該學生呢?? 因來年要選校想多點了解, 謝謝!!

回覆:老師有愛心嗎

呢間真冇乜人讀??

引用:請問伍季明的老師有愛心嗎??+會否因為成績

原帖由 hohoho36 於 13-08-20 發表
請問伍季明的老師有愛心嗎?? 會否因為成績不理想而放棄該學生呢?? 因來年要選校想多點了解, 謝謝!! ...
不會!

引用:請問伍季明的老師有愛心嗎??+會否因為成績

原帖由 hohoho36 於 13-08-20 發表
請問伍季明的老師有愛心嗎?? 會否因為成績不理想而放棄該學生呢?? 因來年要選校想多點了解, 謝謝!! ...
有D老師對學生不錯!以我所知要睇邊個老師教,有D班主任好緊張自己班學生的成績~希望幫到你

LamLam1022 發表於 13-9-6 10:26
有D老師對學生不錯!以我所知要睇邊個老師教,有D班主任好緊張自己班學生的成績~希望幫到你

...

謝謝回答!! 請問小朋友返學開心嗎?? 課程如何??有沒有教淺考深的情況呢?? 功課會唔會做得好夜呢???
唔好意思, 太多問題!!

引用:+本帖最後由+hohoho36+於+13-9-6+13:56+編

原帖由 hohoho36 於 13-09-06 發表
我仔是開心果所以都是快樂上學,課程正常但英文比思源淺一些,我仔以前2年級同思源朋友仔用同一私人補習老師,老師說的其他課程跟思源差不多但英文比思源淺些,正常不是精英班平均二年級每日有3~4樣功課,假期就5~6樣有時多大時少,小一開始中文用普通話默書,考試一年4次,默書每次分數都在紀錄在成績表排名,所以都是谷的小學~~~三年級開始除了4次考試外還有不定時小測

LamLam1022 發表於 13-9-6 14:11
我仔是開心果所以都是快樂上學,課程正常但英文比思源淺一些,我仔以前2年級同思源朋友仔用同一私人補習老師 ...

謝謝解答!!

回覆:老師有愛心嗎

認識的老師都吾錯 有耐心有愛心