用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 羽毛球恆常班
go

羽毛球恆常班

請問各家長有沒有羽毛球班於九龍城、石硤尾、太子或深水埗等區域舉辦恆常課程呢? 謝謝。

回覆:zzmama 的帖子

go to Kowloon city wet market building -sport center at Friday evening or Saturday.  you can find many course training there

回覆:jefftam06 的帖子

謝謝你的回覆。你意思是直接進入體育館場地內对正在上课的教員作出詢问嗎?或是場內有其它information可尋找呢?

janetlam74  可在側觀看,有些教得很用心....你可走向前問阿SIR拿咭片...我都係咁揾  發表於 13-8-23 16:55

回復 zzmama 的帖子

直接進入體育館場地內对正在上课的教員作出詢问

I did the same before

回覆:jefftam06 的帖子

啊,知道了,多謝你的回覆!

引用:請問各家長有沒有羽毛球班於九龍城、石硤尾

原帖由 zzmama 於 13-08-18 發表
請問各家長有沒有羽毛球班於九龍城、石硤尾、太子或深水埗等區域舉辦恆常課程呢? 謝謝。

...
我都係去體育館見到小朋友係度學緊,咪去問下啦!,不過我馬鞍山區,學費又平喎。

acepno  May I have more info? Thx  發表於 14-8-19 09:29

回覆:tracyli 的帖子

tracyli, 多謝你的回覆。請问几多錢一堂呢?

引用:tracyli,+多謝你的回覆。請问几多錢一堂呢

原帖由 zzmama 於 13-08-22 發表
tracyli, 多謝你的回覆。請问几多錢一堂呢?
240/4堂,2hr,係唔係好平先,但一啲都教得唔hea 喎,基本步法、正確揸球拍、開球都有齊。

Jackieson  好抵呀!!  發表於 13-8-23 15:05

回覆:tracyli 的帖子

嘩,又真係几平噃,重係兩个鍾,我就係想揾这种班,但馬山对我耒講又真係太遠勒。現在唯有睇吓我在九龍城揾成奌啦!我就係始終很奇怪為何沒有其它渠道去找这种班,畢竟他們也可以說是一种行業呀!!! 多謝你的回覆!

My son join the course in summer time.
each section is 1.5 hours
two days per week.
in whole summer holiday
HKD900

You can also find such notice which somtime post on the board in the sport center

其實每區的運動場都有好多 羽毛球班, 你大可去觀堂, 睇吓d教練的教法, 學員的質素程度, 又可以同d家長傾吓攞吓意見. 我見有d教練著眼手法, 步法等是否正確. 亦見過有前港隊教練著重贏波, 但手法等都唔著重, 打起波黎都好唔好睇. 所以即管抽時間去睇睇, 睇吓你需要邊d. 星期一至五黃昏至晚上, 星期六日會多d班.

康民署都有: http://www2.lcsd.gov.hk/cf/search/leisure/today.cfm?lang=b5&sc=&type=crsp&st=1

有d細商場或穿線的鋪都有羽毛球班. 但最好最直接都係直接自己或帶同小朋友親身去運動場睇吓.

引用:嘩,又真係几平噃,重係兩个鍾,我就係想

原帖由 zzmama 於 13-08-23 發表
嘩,又真係几平噃,重係兩个鍾,我就係想揾这种班,但馬山对我耒講又真係太遠勒。現在唯有睇吓我在九龍 ...
其實每區的體育館都有好多興趣班嘅宣傳單張放係度,你可以睇下^^

回覆:羽毛球恆常班

真多謝 jefftam06, jackieson 及 tracyli 的提點,我已经清楚晒,会盡快去找找看,因我很想我个女快D做些運動,因她很肥,再唔減就越來越難睇了!

我女今年暑假報左康體署既兒童羽毛球班, 見佢上左兩三堂回來真係有紋有路, 佢都想九月接住上, 但見康體署個d時間都唔夾, 想找出面個d學, 但都見出面好少, 唔知邊度找好.

回覆:stephanielum 的帖子

stephanielum, 我上个礼拜尾去了九龍城街市楼上的體育館,真的有很多班在教,我问了其中一位教練,得知原來除了找他私人單对單($300或以上一堂),否則全部是要入一个叫九龍球会(為方便管理營運),因稱价錢相宜($350四堂,每堂2小時),故所选時段未必有位,我已留下电話,但至今还未有消息!

zzmama 發表於 13-8-28 18:38
stephanielum, 我上个礼拜尾去了九龍城街市楼上的體育館,真的有很多班在教,我问了其中一位教練,得知原來 ...
zzmama, 我都想找個好似你依d咁既球班, 但我住葵涌個頭, 去九龍城好唔就腳啊

引用:Quote:zzmama+發表於+13-8-28+18:38+stepha

原帖由 stephanielum 於 13-08-29 發表
zzmama, 我都想找個好似你依d咁既球班, 但我住葵涌個頭, 去九龍城好唔就腳啊
...
你可以係search 到打羽毛球班,就有好多球會彈出來,通常有啲都係3佰幾蚊4堂,我見好多區都有

tracyli 發表於 13-8-29 14:00
你可以係search 到打羽毛球班,就有好多球會彈出來,通常有啲都係3佰幾蚊4堂,我見好多區都有

...

tracyli, 好呀, 謝謝你!

引用:Quote:原帖由+zzmama+於+13-08-23+發表嘩,