用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 DSE英文保證班5*
go

DSE英文保證班5*

方間有不同補習社有這些保證班,想問下知吾知邊個老師好?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

引用:方間有不同補習社有這些保證班,想問下知吾

原帖由 iloveo 於 13-08-12 發表
講明保證班,使乜理佢邊個教?

The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

iloveo 發表於 13-8-12 20:07

請問你說的是哪間補習社?可以pm我嗎?我正在找這方面的資料.thks

引用:有少少取巧架..+因為入學前佢會做test,+你

原帖由 mayauyau 於 13-08-24 發表
有少少取巧架.. 因為入學前佢會做test, 你本身英文好, 有potential 佢先會收你入保證班~ ...
除了入學前Test外,仲要上足佢既堂數,最後還會有個mock exam, 要取得佢指明達到既分數,才會保証的。

取巧班也

保證班我的女女上過,佢本來成績不錯,都係貪獎學金。結果5*,拎番1半學費;但看畢筆記、教材,其實成效不大。

但女兒跟的補習老師,反而是她進步既最大動力。

大型補習社既保證班,女女同佢d同學仔都覺得,考之前補4堂都ok;但regular就一定係細型既group咁上,有競爭心又有得問。佢果陣同兩個補習同學fd左,一齊讀,最後大家都考得好好,入左港大:))

呃人既je
唔知點解有人會信
你試下搵個完全唔識英文既人
你睇佢保唔保到

補習社其實系一間公司,補習不過是一件商品,你個仔女去補習,也只不過系去消費,保證班就系噱頭,市場推廣的手段而已。如果你補習之後的效果唔好,就等於你買左件新衫,後來發覺唔好,放埋一邊冇著到,嗮錢啰!