用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 點解咁多老師離校?
go

點解咁多老師離校? [複製鏈接]

有冇家長知道點解咁多老師離校?

1    0    0    0

引用:有冇家長知道點解咁多老師離校? +

醒目開學勳章

我知有一位N班老師,同埋一位主要教N班嘅NET會走~
但係教過大仔嘅老師全部都仲响度!

n班有3個老師走

回覆:點解咁多老師離校?

去年已有普通話及 N 班老師中途離校,真係 worry 老師的 quality

醒目開學勳章

babybbmm 發表於 13-8-8 13:19
去年已有普通話及 N 班老師中途離校,真係 worry 老師的 quality

我唔擔心喎,走嘅其中一個,我老公覺得唔多好
你點知新嘅會唔更好?人事變動係自然現像,如果係唔正常地高比率,我會擔心學校行政(or 教學質素),唔係老師質素,何況,100%留任又等於老師質素好?!sorry... 有一個老師,好多家長想佢走,但應該無走!

但中途離職,就實影響到小朋友

btw 你小朋友讀邊級?咁清楚老師嘅情況?我跟咗4年都矇下矇下...  
仲有,中途離職N班.. 唔係前年咩?

回覆:kerkermui 的帖子

2011-2012嗰個年度有老師中途走!
剛知道有幾個老師教完e個下學期走了...

老師中途離校咪係我小朋友讀嗰年囉!
呢 d info 都係其他家長講,summer sch 又好似見到 d 新面孔,唔知係新老師 or admin staff.
但好想知邊個老師係好多人都想佢離校嗰個喎??!!

有個家長話我知有成十五個老師係新呀,係唔係真㗎?自己忙於工作及細 B ,  冇時間了解學校情況!

Babybbmm , babyaabb, 你地兩個名好似

dv2bb 發表於 13-9-13 19:57
Babybbmm , babyaabb, 你地兩個名好似

Both kids also studying in KV

回覆:LL222 的帖子

You know my background very well. I do have an elder kid studying in KV. My second one is a small b, so cant apply KV. Luckily got into KM K1 this year.
Parents at EK are like investigators, they do know other people's background !

引用:You+know+my+background+very+well.+I+do+h

原帖由 babyaabb 於 13-09-23 發表
You know my background very well. I do have an elder kid studying in KV. My second one is a small b, ...
同學仔媽咪,relax啦。Maybe we love km so much so that misunderstanding is then introduced.   If you like, you can join the km k1 facebook by sending pm to me.  Your younger child is so smart to get seat in km k1, maybe he is the youngest one in the whole km k1, 嘻嘻。Congratulations to you having two smart child.

高班家長話2014年1月又會有3個老師離校,教緊K2同K3架

引用:高班家長話2014年1月又會有3個老師離校,教

原帖由 abby0624 於 13-12-11 發表
高班家長話2014年1月又會有3個老師離校,教緊K2同K3架
我覺得呢d老師應該好似斷約工人一樣,唔好請。因為她們沒有替小朋友着想。

回覆:dv2bb 的帖子

還是有其他原因要佢地走呢?突然走咁多老師真係有啲奇怪

回覆 MYEvangeline 的帖子

上年已經轉咗17個新老師,比例真係超高

學校迫佢地走定自己走架?

回覆 dv2bb 的帖子

我諗無理由學校會一次過迫17個老師走卦

其實我都有d擔心,個人估可能係學校太多活動要老師攪, 而人工又同出面差唔多什至少, 老師先頂唔順走既者, 不過我都同意走既老師好似斷約工人咁, 應該唔好請因為佢地無理會班小朋友, 只顧自己既利益……

‹ 上一主題|下一主題