用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 N班的重要性??
go

N班的重要性?? [複製鏈接]

有好多朋友覺得我搵果D N班好貴~4千幾一個月~覺得仔仔到時得2歲其實學唔到D咩~唔好浪費1年既錢~大家點睇??
   0    0    0    0

醒目開學勳章

N班,小朋友得兩歲多,要學習嘅係同人相處,同埋自理能力
呢兩樣嘢唔一定要返學,只要屋企有人肯教,肯帶佢落遊樂場玩就得!
但如果係工人湊,我就寧願佢返學!

引用:有好多朋友覺得我搵果D+N班好貴~4千幾一個

原帖由 歐陽太 於 13-08-07 發表
有好多朋友覺得我搵果D N班好貴~4千幾一個月~覺得仔仔到時得2歲其實學唔到D咩~唔好浪費1年既錢~大家點睇?? ...
有人話(我都係聽其他媽咪講)考K1果陣有好多學校都睇你有冇讀N,咁當然如果小朋友好特出就有冇讀都冇所謂啦!

我報N班都係想休息下3小時,放鬆下,買下菜

回覆:N班的重要性

因為我孖仔,我又要返工,屋企得工人及鐘點姨姨,我覺得學唔到怎樣與人相處,及互動,所以我想他們返N班全日制!

平果d都两三千啦!又吾係七八千,我覺得只要afford到就吾貴!

N班學同同齡小朋友相處好難屋企教

我都覺得小朋友係要返N班, 最重要嘅群體生活係屋企已經學唔到, 好似我仔仔見到大人唔會喊, 但係一同其他BB一齊玩就喊到7彩

回覆:N班的重要性??

我覺得有用,學到自理,但預咗病多咗。

回覆:流浪貓 的帖子

Same here

引用:N班,小朋友得兩歲多,要學習嘅係同人相處

原帖由 kerkermui 於 13-08-07 發表
N班,小朋友得兩歲多,要學習嘅係同人相處,同埋自理能力
呢兩樣嘢唔一定要返學,只要屋企有人肯教,肯帶佢 ...
同意!我覺得n班係比小朋友過學校群體生活的第一步,可以訓練佢地在沒有爸爸媽時候的自理能力,這兩樣嘢係屋企內好難做得到

‹ 上一主題|下一主題