用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 支持李偲嫣
樓主: karen55407
go

支持李偲嫣 [複製鏈接]

引用:香港仲未可以有普選,因為選民嘅政治認知仍

原帖由 小伊 於 13-08-07 發表
香港仲未可以有普選,因為選民嘅政治認知仍然很低。
贊成,低,不是問題,最令人發笑的,是這些人諗為自己好高

lolo272  你可笑D  發表於 13-8-8 09:47

Mighty 發表於 13-8-7 11:57
李女士、浄係区馬費都過万、真係無理由要我地D納税人貼架!! 真係5応該再用家長会這個名義了、名正言順 ...
"西環契女",你估浪得虛名。不過,不應該這樣輕易露底!
所以xx家長會,yy大聯盟,愛字頭虛擬組織,都是小心些,不要接近!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回復 ANChan59 的帖子

咁City Law 讀唔讀得過?

引用:香港仲未可以有普選,因為選民嘅政治認知仍

原帖由 小伊 於 13-08-07 發表
香港仲未可以有普選,因為選民嘅政治認知仍然很低。
你得出這個結論就正中某些人下懷,太開心太美妙了!香港有見識有質素有政治認知的人其實只有690個,689個投了好票,1個做了大官啦。

回覆:JustAParent 的帖子

689已包括689自己嗰票!

JustAParent  你正確, 多謝提醒.  發表於 13-8-7 22:42

觀其在電視上的言行舉止, 不覺得這人是我們家長的代表, 有辱我們這一代家長的智慧, 這人簡直是小圈子選出來的其中一人.

你話佢係黑/白社會既XX家長代表, 我覺得佢仲似.

如果佢話受到電話恐嚇, 我直頭懷疑佢地本想打比老師, 但只係打錯電話比自己友

ANChan59  結婚紀念日?  發表於 13-8-7 22:42

除左小習外,有誰能恐嚇佢呀!
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

回復 lokfail 的帖子

你有你支持,我有我大家有決選擇,意見不一

friendlyguy 發表於 13-8-7 12:58

咁City Law 讀唔讀得過?
唔選她的科都問題不大
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

carriebaby111 發表於 13-8-7 11:38
你當然可以不答,道理只會越辦越明,這證明你的論點不堪一擊,上得論壇跟別人討論,就

但你們都認為這樣一句駁一句重覆著自己的論點, 最後得不到所謂道理上的勝利啦, 哪何來"讓你勝"?只會沒完沒了.

如果要講到這是一個論壇, 又要理念厘定清楚, 不應含糊其詞, 說服不了自己. 要有咁多RULE?  有冇時間限制? 是版主制定咩?k

咁請許我講句. 你地離左題啦.

BTW...我都係中立啦. 其實可唔可以有人多講講李偲嫣呀? 唔係家長會? 點解佢要話係代表油尖旺家長講野?

回復 SUK331 的帖子

講李某? 有乜好提? 令到我地身為[家長]既人,聲名狼籍...

關於李某的新聞:

主場新聞: 梁美芬公帑請李偲嫣-萬元月薪

http://thehousenews.com/politics ... %E6%9C%88%E8%96%AA/

(背景: 之前有報道話李某同梁某認識,梁某後來答記者說,李某是她的兼職顧問,只攞車馬費. 李某也是說只攞車馬費. 之後記者翻查梁某在立法會的申報,踢爆梁某原來早在2009年已請了李某作為她的員工,title係兼職項目經理,人工月薪$10500. 後來記者問梁某點解釋 [車馬費] 查實係按月支薪$10500, 梁某拒答)

大家自行思考.

carriebaby111 發表於 13-8-7 11:38
你當然可以不答,道理只會越辦越明,這證明你的論點不堪一擊,上得論壇跟別人討論,就是要將自己的理念厘定 ...
***得論壇跟別人討論,就是要將自己的理念厘定清楚,跟我討論這麼久,如果自己的理念都含糊其詞,連自己都說服不了,這叫盲從自己的論點,為支持而支持。

呢個都係你自己覺得遮. 定唔知原來你一直都幻想同我討論. 但我就唔會詞窮到好似你咁, 笑我的無知, 同埋因為咁而話你有被害妄想症或其他病來話你. 因為我唔係想同你鬧交. 就算我真是無知, 應該另你覺得可笑? 你咁樣都好唔尊重人.

正如你話你都會係FACEBOOK話自己個仔係百痴仔, 你問我這樣是否也枉為人母? 我也覺得是因百痴也是有感覺的. 但我冇資格去替人教母, 如果要拿來比, 我冇資格批評你就等於冇資格批評林慧思? 所以我咪係度講, 而唔係你收到信, 就算你收到投訴, 點處理又或者告我我都控制唔到的.

我再清楚D告訴你, 既然大家意見不一, 你是有你的發表我不阻止. 我不是和你討論. 下次有辦論比賽你比FORM我填, 因為唔係你想討論我必需同你討論的.

唔該你分清楚我是講比你知而唔係想同你討論, 我很反對林慧思的做法. 亦會多個途徑投訴她不配為人師表!

李艷青

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%9D%8E%E5%81%B2%E5%AB%A3

請問係邊位家長嘅代表?幾時選出來?要我支持佢我寧願支持劉sir...........睇埋先...劉家傑劉sir至真,哈哈
1   2   3   6  8

引用:李艷青http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%9

原帖由 redkoni 於 13-08-08 發表
李艷青

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%9D%8E%E5%81%B2%E5%AB%A3
幾識搵食,部份市民重儍下儍下。

班差佬冇理由唔知?重案組,商業犯罪調查科,唉!

What I want to know is if the "helpers" here in BK are paid by public money as well!  

Christi  我反而想知道打手既一般市價幾多錢?  發表於 13-8-8 09:39
今日佳句: 我以往也以為國際板的家長也有質素,但現在才知deal with 一些麻煩家長也不易!  

我幾欣賞李偲嫣喎!佢不畏強權, 對住咁多粗人都面不改容! 佢真係冇講粗口喎, 我覺得佢一個字既粗口都冇講, 但都反駁得D粗口人幾到肉, 呢D咪叫型囉, 我唔知佢有咩背景都好啦, 佢夠膽上台對住D流氓抗議佢地, 我欣賞佢!正如我地唔知個老師有咩背景都好, 佢辱警, 衝封鎖線, 呢D大事大非既野, 冇可能因為佢係社民連同蘭化系就怕左佢!!!!!!

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=22274496&extra=page%3D1
有預謀的煽亂行動,呢位林慧思根本就唔係什麼買完路經此地而路見不平,因家住上水而現場附近均冇賣。

‹ 上一主題|下一主題