用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男仔面試著咩鞋?好難揾
樓主: LeeCC
go

男仔面試著咩鞋?好難揾

引用:Palledium+帆布鞋,有深色,型得來又不會太

原帖由 GAT 於 13-08-03 發表
Palledium 帆布鞋,有深色,型得來又不會太casual(比起波鞋)。 襯長褲不錯!

...
請問呢間係邊度?

我讓小朋友挑自己超喜愛的恤衫長褲鞋,之前讓佢著過幾次,令佢當天一睡醒巳開心愉快

回復 ssbaby 的帖子

I bought in tko popcorn. but they have many stores in hk , like tst  the shopping centre nextto mtr station.

引用:回復+ssbaby+的帖子 I+bought+in+tko+popc

原帖由 GAT 於 13-08-05 發表
回復 ssbaby 的帖子

I bought in tko popcorn. but they have many stores in hk , like tst  the shoppin ...
Thanks!

貢獻勳章

只要大方得體,不是著對涼鞋或鱷魚仔便可。如果學校認為小朋友唔適合,比你著對 handmade 限量辦都無用,因為學校唔會叫你個小朋友除鞋放上枱面。反而建議培養小朋友思考/禮貌/對答等較為實際。

其實只要揾一套小朋友平時最鍾意著服飾最好, 因為佢會開心d去面試,  表現會好d, 雙反若果套衫佢唔鍾意, 表現會差d.

yes,Zara has a lots

LeeCC  老公呢幾曰放工去睇下有冇款有冇碼,有啱叫我帶個仔去試  發表於 13-8-9 13:37
pino  係呀!成日睇啱款都無碼!間中先去一轉好難買到!  發表於 13-8-9 00:05
LeeCC  係好多, 但冇碼!  發表於 13-8-8 10:44

咁大家係咪覺得著長褲好d?我老公買左條類似花仔著果種斯文但短身既褲(大約膝頭左右)俾個仔,其實著起黎都斯文醒目既,天氣熱仔仔又會舒服d,不過始終諗緊會吾會著短褲面試無咁好?

回覆:男仔面試著咩鞋?好難揾

著返學黑鞋係最穩陣又大方之選

我仔著恤衫+杏色長褲+韓版啡色boot....斯文得黎型型地

我仔次次都著波鞋, 白色為主。

dr martins 皮鞋都幾靓呀!

終于係zara買到了,謝謝各位

回覆:LeeCC 的帖子

我覺得new balance深色的款比較斯文,襯西褲都可以

回覆:男仔面試著咩鞋

我仔面試著: 有領衫,卡其色長褲,純白色波鞋

回覆:LeeCC 的帖子

我仔插K3班,著dr.kong拖鞋,短褲去in,收左

我諗依家興smart casual又或者我見果d唔係咁傳統既學校。我囝囝著有領T,及膝扯褲,NB星星波鞋。

根據我去年經驗, 我囡囡in咗幾間, 所以我買咗幾套新衫俾佢, 係配合唔同學校的風格購買, 買咗幾千蚊, 但最後可以講俾大家聽, 係多餘的, 學校唔會理你著乜去in, 只要整齊就得, 最緊要小朋友醒。唔醒呢, 好似我個囡咁, 著到隻雀咁都無用。所以, 慳番啲錢好過。

I also planned to wear sports shoes only because it is his favorite and is comfortable.  I think we need to make them feel comfortable.

For Trousers, may be you could try Gap as well.

男仔是否通常都著長褲?