用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2013-2014 小六家長入嚟傾吓
樓主: Derdad
go

2013-2014 小六家長入嚟傾吓   [複製鏈接]

回覆 KinKin_Mama 的帖子

係今年校際音樂節, 亞仔比賽時, 請左自己鋼琴老師伴奏.  同場, 我見到几個中學生 (同一間學校) 亙相伴奏.  我心想, 日後亞仔係中學, 都可以咁就好, 可以慳返D, 但睇尼都係偖望  佢咩都唔參加, 又唔太合群

回覆 Derdad 的帖子

Derdad,
我地係咪應該轉場??  不過, 到現在我都未敢係果邊留言, 這邊的家長, 好似比較認真嚴蕭, 唔似我地咁柴娃娃

但又不能夠繼續霸佔尼度, 點算呀!!

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 14-8-26 12:37

我果個, 返左去三日, 完全無講過係學校所見所聞, 活動就更加係乜都唔參加, 相信尼緊茄 中學生涯, 佢只係帶著軀殼上學
我相信我個會帶個軀殼去返學,但應該唔會帶埋個腦去,因為佢唔係咁夾!

GogoCheung  唔夾又點會上到sjc呢!!  細仔只   發表於 14-8-28 15:09
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 14-8-26 22:43

我地係咪應該轉場??  不過, 到現在我都未敢係果邊留言, 這邊的家長, 好似比較認真嚴蕭, 唔似我地咁柴娃娃又不能夠繼續霸佔尼度, 點算呀!!
所以諗住晌呢度吹埋剩番幾日水先轉場囉!
度唔知點解冇得好似呢度咁可以晌同一間學校之下開唔同貼文,
而係每間學校只有一個貼文,for 哂咁多個年級?

Best wish,

醒目開學勳章

KinKin_Mama 發表於 14-8-26 16:41
都唔係㗎,我仔暫時都未睇啱,未決定參加住
我個大仔中一時都係咁講,
結果到依家讀中三,都係乜學會都唔參加!

Best wish,

咁點算呀!!  

想問吓, 星期六要唔要帶埋亞仔返去?

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 14-8-28 15:10

想問吓, 星期六要唔要帶埋亞仔返去?
唔洗帶仔去。
Best wish,

唔洗帶埋亞仔就好.
不如, 以後都係返尼度傾啦!!

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 14-8-28 20:42

唔洗帶埋亞仔就好. 不如, 以後都係返尼度傾啦!!

我最多只係晌其他媽咪貼文內搭嗲算啦!
Best wish,

一齊過去SJC到傾啦!哈哈
Hong Hong Ma  :-)

回覆 honghong_ma 的帖子

honghong_ma,

但我地無尼正經, 鐘意講吓笑, 怕果邊唔接受

醒目開學勳章

各位2013-14小六嘅媽咪:

終於,經歷了比打日本仔仲要長時間嘅六年艱苦歲月,
囝囝小學生涯已經完結了。

感謝各位媽咪六年來的提點和幫助,阿仔順利畢業,
並會開展新的中學生活。

祝各位中一嘅囝囝學業進步,無論在哪裏升學,
都要不忘「勤奮向善」嘅校訓,為將來貢獻社會而努力讀書。

現在是時候做個階段性的結束,
希望能夠在其他平台上繼續交流教仔心得。

再見。
Best wish,

大家好,請問知唔知中學部好返幾多%自己小學生呀?

醒目開學勳章

Bye Bye la !
Best wish,

回覆:2013-2014 小六家長入嚟傾吓

請問……知唔知能升上中學的那85%小學生們,是不是每個在小五小六考試平均分都係有90分以上呢? 係唔係85%都屬band 1

‹ 上一主題|下一主題