用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 藝術體操
go

藝術體操

小朋友就0黎3歲, 想比佢學藝術體操, 有無小朋友都學開?? 邊間學好d 呀??

回覆:藝術體操

我都有興趣,幫推

係啦.. 唔知邊間好... 我搵0左好多資料, 好似最focus 藝術體操都係得紅磡個間..

szesze1812 發表於 13-7-30 10:15
係啦.. 唔知邊間好... 我搵0左好多資料, 好似最focus 藝術體操都係得紅磡個間..  ...

請問是那一間啊!
可否比D資料.

紅磡果間我幚親過, 我會用4個字形容, 係物非所值.  但香港地真係唔多, 有都無佢咁就腳..
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

醒目開學勳章 王國長老

通常都係得幾間大既:
1. sportscene, 私人, 考英國試, 由7級考到上1級, 張証書體操總會唔承認, 每年除左考章仲有一次所有中心一齊辦的大型比賽
http://www.sportsceneltd.com/enu/

2. 龍騰, 都算多人講, 不過我聽過, 未學過

3. 中國香港體操總會, 有自己開班, 亦有同康民署合辦, 超平, 不過好難報, 要先上初級合格至有升班, 通常出報名通告幾日就full晒, 而且地點亦有限, 即管可以間中留意下, 質數好好架, 不過難報之嘛 (3歲只有親子普及體操)
http://www.gahk.org.hk/p3.htm

朋友囡囡以前在紅X果間學, 物非所值,貴到嚇死人,每一樣演出比賽收費驚人,
後來轉在九龍學,  聽說由港隊教練主理, 進步幾快, 有同學仔参加了幾個月在上星期學界賽拿了冠軍.

回覆:藝術體操

我囡在觀塘學, 老師係前港隊, 又唔貴, 我覺得ok。細仔都學緊bb班

回覆:biancalouise 的帖子

請問邊間?