用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問黃大仙區有冇幼兒園會容易d收年尾出世o既細B讀N1? ...
go

請問黃大仙區有冇幼兒園會容易d收年尾出世o既細B讀N1?

請問黃大仙區有冇幼兒園會容易d收年尾出世o既細B讀N1兩歲至三歲班?
包括樂富、黃大仙、鑽石山
我bb 12月出世

引用:+本帖最後由+Littlecatta2013+於+13-7-24+1

原帖由 Littlecatta2013 於 13-07-24 發表

請問黃大仙區有冇幼兒園會容易d收年尾出世o既細B讀N ...
我都想知!push!

me2 bb12月出世。上星期打電話逐間問,得22間有班。不肯定收插班生。所以想知那間機會大啲。

回覆:請問黃大仙區有冇幼兒園會容易d收年尾出世o既細B讀N1?

你試下黃大仙天宏苑循道衛理幼稚園,我小朋友都係細B,之前在那裹讀學前班,老師校長好好,小朋友比我預期識多好多野,學術方面也不淺。

可以試吓新浦崗好時光.. 佢地一定收的!! 可以插班.  雖然很細, 好似好舊, 但D老師幾好的.. 我個女都是超細B, 插N班.. 返得好開心, 好鍾意D老師, 都養成鍾意返學的興趣.

我同學校社工傾過(我係學校做的),如果接受到bb會係k1-3時機乎咩都包尾,成績差,做細b冇所謂。多數係父母接受唔到成績差,係咁要小朋友學東學西,令小朋友唔開心。話好多家長都係咁的!
小朋友上到小學就同其他同學仔冇分別,因為幼稚園時佢個腦部發展係未成熟的。

所以我決定將佢變大,enjoy多一年得玩同食的階段。