用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 單對單補小學中文(升小六)---$270/hr 價錢合理嗎? ...
樓主: KeiKeimom
go

單對單補小學中文(升小六)---$270/hr 價錢合理嗎? [複製鏈接]

醒目開學勳章

tanyatsui 發表於 13-7-0 00:29
回復 wingogo 的帖子

can you give me the tel.  no. of the chinese teacher?

問過呀仔中文補習老師,佢下星期開始放假放2星期,番泥已經暑假尾,要等9月開學再重編學生補習時間先知有冇時間加人。其實你可以搵中介中心幫你揾,什至ek呢度都有“誠徵老師“呢區,你不妨試下lor.我果個$200/hr 嘅中文老師都係撞手神揾番泥。揾補習老師等如搵工人道理,講彩數!
我唸我真係好幸福,比我搵到個$200/hr 又盡責又準時又有料嘅老師咁我身邊d家長都好幸福,因爲佢地大部分都係用$200請補習老師。佢地都用左好多年,老師好好。$200/hr 我覺得合理。

醒目開學勳章

michael91718399 發表於 13-8-4 11:09
要視乎導師經驗、學歷及有沒有幫助,我有時不在香港,之前以為放心,找過很多大學生,經常請假放飛機,幾天 ...

冇錯,全職有全職好!我仔嘅英文補習老師就係全職補習。之前在九龍一間band 1英文中學教。e+冇做轉左全職上門補習,收我$200/hr。仔3月開始補,因為3月考試個次佢英文甩look得6x分。補到6月大考,ge有91分。我請補習老師,不論咩科,最多比200/hr。嫌少嘅米唔好黎補lor,開價過高嘅我揾過第二個lor!係米?!你揀我,我揀你之馬。

老師提過佢學校d舊同事e+都仍然有做課餘補習,各科大多數都係$200-230(p5價),多數thro中介中心,費事煩丫麻

回覆:bebelee 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 如欲提供/索取資料,請直接pm有關會員

現將此帖關閉, 謝謝!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛
‹ 上一主題|下一主題