用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 可否推介升中用的書包?
樓主: emilylamlw
go

可否推介升中用的書包? [複製鏈接]

http://shop.freemax.com.hk/product_093_327.html

http://shop.freemax.com.hk/product_093_327.html

我上星期同亞仔行荃湾買咗個BIGPACK袋做書包,個袋又輕又夠大亞仔覺得都話正!

醒目開學勳章

kcbeauty :

我係又一城果間專門店買架!

引用:Quote:原帖由+overview+於+13-08-15+發表本

原帖由 杰杰媽媽 於 13-08-15 發表
有冇 link可以睇到更多?
http://www.kid2youth.com/product_info.php?products_id=224&Twesid=8jj5lgt5tvn76510djqoh42g25

可惜哩啲款,我個仔唔 like , 尤其個咁厚的腰帶。

"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

腰帶可以拆,當然效果冇咁好。

回覆:overview 的帖子

本來阿仔諗住買Outdoor, 但見到K-Zone呢個好牌子就超like, 結果買左。而家仲做緊半價添。

Moliz 發表於 13-8-20 09:48
本來阿仔諗住買Outdoor, 但見到K-Zone呢個好牌子就超like, 結果買左。而家仲做緊半價添。

...
我想八卦你買了哪一款?

我仔仔現在的一款, 做書包就嘛嘛地嘞, 所以我叫佢買過另一個, 現時未去搵, 就係哩款:
(哩款其實似一個普通出街的背囊)

我見K ZONE 其實有啲款 (例如以下款式), 望落 support 好似好D, 又大DD, 諗緊究竟買返 K ZONE, 定去體育用品舖買.....

真係諗到頭都大...

chaimum  我仔買左上面個款,請問有咩唔好?  發表於 13-8-21 14:48
mkwok  我仔仔買左下面個款,黑色  發表於 13-8-20 22:45
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

回覆:jk67jk 的帖子

買了這款,有d以outdoor款,内側還有個位放水樽,真不錯!

jk67jk  ic. thanks. ^^  發表於 13-8-20 17:51

chaimum  我仔買左上面個款,請問有咩唔好?  發表於 1 小時前

我只係主觀覺得, 支撐力唔夠, 條揹帶唔夠力吧! 因為佢D書都好多呀, 學校好似唔主張把書留在學校的。  有一兩日, 有七科要上.... ; 現在未有exercise book , worksheet, 已經好似幾甘嘞!

chaimum  咁我都要睇下係咪買多個,謝謝分享  發表於 13-8-22 11:54

哈哈... 我個仔真係大個仔啦...

小五小六仲係鐘意用緊DR.KONG 有車車圖案的書包, 早兩星期話同佢買新書包, 買返DR.KONG 背嚢款 (冇公仔), 因為中學的書好重. 阿仔竟然話唔好, 要買OUTDOOR. 我問佢點識呢個品牌, 佢話返學校補習時見到好多同學用.

我同佢去睇過, 分析過佢知利弊, 最後都係買左OUTDOOR. 但講明如果好快爛, 都要用埋呢個學期.
Matthew 仔快11歲. 向小五的階段出發啦 !!!...[img]

回復 Rita 的帖子

我阿囝就冇所謂, 最好吾好煩佢, 佢話用返小五六用開的Dr Kong都可以, 但當然我買定一個K-Zone(因為半價所以買定).

回覆:Rita 的帖子

佢地呢個年龄真係好受朋輩影響,睇到某些書包款式老土小小,但保護一流。但他們说無人用呢d款!死都唔要,激c我

jk67jk  exactly!  發表於 13-8-22 14:35

我昨夜靜雞雞試放了一半書入佢個K ZONE, 然後自己揹一下, 都尚算 OK。 我估, 一切要等開咗學, 返得一兩個月之後, 先知哩款背囊實力如何。。。

引用:呀仔年頭買左呢一個,+都好好用,+價錢約+$7X

原帖由 meimeilam 於 13-07-22 發表
呀仔年頭買左呢一個, 都好好用, 價錢約 $7XX

http://www.patagonia.com/us/product/refugio-pack-28l-back ...
香港邊度有人得買呀?

回復 mama.. 的帖子

九龍塘又一城、尖沙咀海運大廈、銅鑼灣時代廣場。

引用:+本帖最後由+overview+於+13-8-15+12:53+編

原帖由 overview 於 13-08-15 發表

Satch是專為身高 140 至 180cm所設計的,其理念來自於專業 ...
http://www.ergobag.com.tw/collection/satch/black-bounce/……呢款要幾錢?香港有冇得買?

回覆:mama.. 的帖子

今天買了一個satch書包,看了都幾好,但價錢都幾貴

個仔用緊satch的林肯綠紋,自己試了,覺得好用。
‹ 上一主題|下一主題