用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 waiting 既好處!
樓主: 剛果公主
go

waiting 既好處!

哈哈, 我女係細B, 我而家都係咁安慰自己~~~ 唯一好處係唔使俾留位費

回覆:waiting 既好處!

我其實同意呢個講法,其實一日音樂椅未完都未知道最終結果,我同意係剛開始時收到一d未係最心儀學校ge waiting係好過offer

利申:我仔未有offer,而呀媽我又勁呀q精神

如果多幾間都取錄, 家長都會買個保險, 都一定會俾這些費用。除非最心儀個間收咗!就會選擇唔俾。

引用:我其實同意呢個講法,其實一日音樂椅未完都

原帖由 ivythepooh 於 13-11-15 發表
我其實同意呢個講法,其實一日音樂椅未完都未知道最終結果,我同意係剛開始時收到一d未係最心儀學校ge wait ...
同意!

其實call waiting 咪一樣要比留位費,除非一開始最心儀果間收左,又或全reject;否則好似樓主情況咁,日後有比較心儀的陸續call waiting,想讀的咪一樣要一間一間咁比留位費。如果唔諗住讀,就算正選都係唔會比留位費。唔知我有冇理解錯。

引用:其實call+waiting+咪一樣要比留位費,除非

原帖由 teambuilder 於 13-11-15 發表
其實call waiting 咪一樣要比留位費,除非一開始最心儀果間收左,又或全reject;否則好似樓主情況咁,日後 ...
Waiting 都要俾?

引用:Quote:原帖由+teambuilder+於+13-11-15+發

原帖由 ballg 於 13-11-15 發表
Waiting 都要俾?
佢係指 call waiting , 即係正取生有人放 offer, 就打電話比後備生

回覆:waiting 既好處!

今日收到兩封reject信,心情真係好低落,但仔仔呢兩間都係最開初去面試,扭計扭得好勁,其實都預左,但見到好多人報喜,又話煩唔知讀邊間好時,真係唔想再入黎EK,但見到呢個post,立即令我心情好番少少,其實reject左再寫求位信真係有用嗎?我見都好多waiting喎

引用:今日收到兩封reject信,心情真係好低落,但

原帖由 joeycc 於 13-11-17 發表
今日收到兩封reject信,心情真係好低落,但仔仔呢兩間都係最開初去面試,扭計扭得好勁,其實都預左,但見到 ...
我囡囡之前in 第一間已被rejected, 又一個offer都無真係好徬徨!
到今日,收到4封信,3個offer + 1個 waiting,個心即刻鬆曬!(我會揀最心儀交留位費+放返其他offer出嚟,再等in首選學校)
大家努力加油!