用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 ABC Pathways
go

ABC Pathways [複製鏈接]

ABC Pathwsys playgroup 好唔好?有冇人可以比意見?

0    0    0    0

我個女而家上緊 ABC 的 OXFORD PLAYGROUP, 每堂都有自己玩, 唱歌, 講故事, 做手工, 用番OXFORD PATH 的書, 公仔...上咗幾堂, 啱啱佢地的STAFF 仲打黎同我講番TEACHER 對個女的COMMENTS
我老公就覺得一首唱歌幾次好悶, 好似冇乜野學過, 我就覺得冇問題, 幾次BB先知發生咩事...
其實都好睇老師點教...仲有自己返屋企有冇同番阿B REPEAT番上堂學的字同歌, 我阿B上堂唔係好識D歌同做動作, 我都係返屋企日日同佢唱佢就學到..
不過其實320一堂, 我覺得堅貴@@ (尤其是見到老師望鐘, 好似等落堂的時候..)

回覆:sousmarin 的帖子

Thank you for your info. 你B讀緊邊間分校呀?

yayasiko 發表於 13-7-17 16:31
Thank you for your info. 你B讀緊邊間分校呀?
銅鑼灣呀!

sousmarin 發表於 13-7-17 11:16
我個女而家上緊 ABC 的 OXFORD PLAYGROUP, 每堂都有自己玩, 唱歌, 講故事, 做手工, 用番OXFORD PATH 的書,  ...
BB係要REPEAT聽多幾次先得架

cillaB 發表於 13-7-18 16:28
BB係要REPEAT聽多幾次先得架
根據我自己觀察, 上堂時唱歌仔, 唱到第3次到, bb就會開始知咩事, 因為第一次佢會好奇我地搞緊乜, 第二次開始知道我地唱歌仔, 有咩動作, 有d bb好醒, 會開始跟住做喇!! 不過我係屋企都會同佢唱番, 等佢唔好失憶~

如果講係屋企教佢字, 好似 head 呀eyes 果d, 我得閒就同佢講架喇,
叫佢指下係邊咁, 係不限次數, 不限人數同佢repeat.. (我/ 工人問佢英文, grandparents又問佢中文)
見佢冇興趣就由佢玩第二樣野, 跟住第二日又問下佢, 又加d新野(如顏色 or叫佢講, 雖然佢未識)咁囉~

但係只限我口講睇佢明唔明, 阿B未認到字架..

回覆:sousmarin 的帖子

上過銅鑼湾及藍田,感覺上LT的老師比較有heart n cheerful, but as its my first time, maybe update u after 2 more classes.

回復 豹媽 的帖子

How old is your kid? And may i know the teacher's name?

回覆:cillaB 的帖子

16mths now, her name is Kristine

回覆:ABC Pathways

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:ABC Pathways

同样,準備報9月班

魅力王子 醒目開學勳章 王國長老

禁止尋求或提供教學服務之推薦人(referral)話題,再有發現會將本主題關上,多謝合作~
‹ 上一主題|下一主題