用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 沙崇津小 vs 德雅私小 vs 聖三一私小會點揀? ...
樓主: cherisa
go

沙崇津小 vs 德雅私小 vs 聖三一私小會點揀? [複製鏈接]

引用:有又煩,無又煩,唔係唔想好心早d放,為個

原帖由 cherisa 於 13-07-14 發表
有又煩,無又煩,唔係唔想好心早d放,為個仔揀最好的,邊個媽媽唔係做緊?你估我又晚晚好訓過?我都想早d有 ...
不是wor ! 小女已叩了自己心儀收了!不要那麼居心論!好有問題!

引用:有又煩,無又煩,唔係唔想好心早d放,為個

有又煩,無又煩,唔係唔想好心早d放,為個仔揀最好的,邊個媽媽唔係做緊?你估我又晚晚好訓過?我都想早d有 ...
甘個個都係憑實力自己考番來既!甘你慢慢想清楚!

引用:家住沙田,男仔,選沙崇,較近多校外比賽,

原帖由 cherisa 於 13-07-13 發表
家住沙田,男仔,選沙崇,較近多校外比賽,但區內成績派位一般,話80%第一志願,聯繫中學是band3中中,升中 ...
如果你想小二插班,就選德雅,我朋友多年前也是這樣,小二插到地區名津小!

引用:Quote:原帖由+cherisa+於+13-07-13+發表家

原帖由 LOVELY-BABE 於 13-07-14 發表
如果你想小二插班,就選德雅,我朋友多年前也是這樣,小二插到地區名津小!

...
同意! 德雅,無謂攞嚟煩!!!

咁有實力點解唔比較埋SFA,YW,DBS,TSL

居心論呢樣野,好睇個人,心存有就有,心存無就無。
樓上人兄,我唔覺得有什麼好笑,這個Topic係–個媽媽努力為自己小朋友尋求多d用家意見,排除疑慮後去選擇–間較合適的學校比小朋友。你的語句似乎存心取笑奚落緊一班幾年都十分努力和付出的家長和小朋友。要入SFA,YW,DBS,TSL何只需實力咁簡單? 就算人家揀中你,或者都會讀得好辛苦。

引用:居心論呢樣野,好睇個人,心存有就有,心存

居心論呢樣野,好睇個人,心存有就有,心存無就無。
樓上人兄,我唔覺得有什麼好笑,這個Topic係–個媽媽努 ...
唔好太勞氣,以我睇您個 case , 我估您88 89 91 都叩唔少,9 月前,應該有個 better arrangement.

cautionchan:你囡兒入到心儀學校,恭喜你。
希望你在同情派得唔好的家長時,也得體諒其他人。相信大多數家長,排除疑慮有定案後,都會盡快放位。學校亦會盡快通知合適學生後補。

thks. 無勞氣,開呢個topic係因為已經諗到人都顛,晚晚唔敢訓,不停上網睇意見。唔想自己閉門諗,所以先上黎問吓用家同過來人。因為真係唔想錯失機會。

感謝以上曾比意見的家長。

引用:感謝以上曾比意見的家長。

感謝以上曾比意見的家長。
有些人愛撩交嗌,我也領教過,勿上心!

‹ 上一主題|下一主題