用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 玫瑰崗vs. (net 11)新會商會學校好?
go

玫瑰崗vs. (net 11)新會商會學校好?

????????????????

回覆:玫瑰崗vs. (net 11)新會商會學校好

兩間完全唔同style嘅學校!

回覆:chingcging 的帖子

如果睇埋將來中學派位的話,你會選擇邊間?

校網唔同, 你鍾意邊個中學校網o既學校多d?

回覆:spmok1999 的帖子

兩個校網好似差唔多

我覺得新會商會學校有heart D, Rosaryhill's academic will be better

新會商會學校是融合學校,你接受到班上一半同學是有特殊需要的嗎?

回覆:玫瑰崗vs. (net 11)新會商會學校好

玫瑰崗是英小,小班教學,校長由幼稚園校長轉來小學部做,有西班牙語學,有一部份是非華裔學生,可以講多少少英語

玫瑰崗is better

回覆:cmir 的帖子

玫瑰崗課程深唔深?

回覆:yanfather 的帖子

請問幾錢學費?

yanfather 發表於 13-7-17 14:37
玫瑰崗課程深唔深?

今年 RHS 會開4班小一, 多左人讀。

回覆:bobo101^*^ 的帖子

4班唔係3班呀?! 每班幾多人?

玫瑰崗

引用:4班唔係3班呀?!+每班幾多人? +

原帖由 bbhellokitty 於 13-07-17 發表
4班唔係3班呀?! 每班幾多人?
我是玫幼家長,同車站有個小學部學生同我講的,佢話班主任同佢講,話9月會開4班,如果開學前儲夠人數,就會開5班小一。

引用:玫瑰崗課程深唔深? +

原帖由 yanfather 於 13-07-17 發表
玫瑰崗課程深唔深?
我問過準備升小五rhs 學生,佢話中文是普通話,其餘全部用英文教。數學是用英語上課。有西班牙語。多默書,一年3次考試。數學測驗最多。下午有功課班,有老師在課室睇住,做唔晒就要返屋企做埋。放學就同幼稚園下午班一起搭校車走。同校車要幫手照顧幼稚園學生(上車幫佢地扣安全帶)。

回覆:bobo101^*^ 的帖子

bobo101^*^ 發表於 13-7-17 18:31
我問過準備升小五rhs 學生,佢話中文是普通話,其餘全部用英文教。數學是用英語上課。有西班牙語。多默書, ...一年3次考試。數學測驗最多。下午有功課班,有老師在課室睇住,做唔晒就要返屋企做埋。放學就同幼稚園下午班一起搭校車走。同校車要幫手照顧幼稚園學生(上車幫佢地扣安全帶)。

睇中學排名, 玫瑰崗係 BAND 3, 點解差咁遠?

你咁講小學部吾錯咁喎, 小學係英小,中學變 中中, 咁奇怪既?

回覆:babymj33 的帖子

玫瑰崗同蘇浙都是幼稚園同小學都好好,中學變咗好唔得。好奇怪。

greenlover 發表於 13-7-19 17:51
玫瑰崗同蘇浙都是幼稚園同小學都好好,中學變咗好唔得。好奇怪。

係啊,直頭好似係 band 1 變 band 3, 點解呢?