用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 派左第七志願“葵涌蘇浙
go

派左第七志願“葵涌蘇浙 [複製鏈接]

派左去葵涌蘇浙,已經叩左好幾間,等消息中!現在迦密愛禮信比我面試,如果成功,應該揀蘇浙or 迦密?請比些意見!
   0    0    0    0

引用:派左去葵涌蘇浙,已經叩左好幾間,等消息中

原帖由 kinki-ma 於 13-07-11 發表
派左去葵涌蘇浙,已經叩左好幾間,等消息中!現在迦密愛禮信比我面試,如果成功,應該揀蘇浙or 迦密?請比 ...
迦密愛禮信好一點

csy_ma  迦密愛禮信近年好積極上位,都好似採用英書中教?  發表於 13-7-11 22:04

其實本來是昨天面試,但碰上與另一間撞時間,所以我決定放棄迦密!唸住算啦,點知他今天來電問我地如果比機會我地面試,問有冇興趣。我當然話有啦,所以約左明天。一方面又15/16如果收係咪應該去呢間?因為地點比較吊腳!只希望找倒一間好D校風同學校自己都不斷增值的學校!

引用:Quote:原帖由+kinki-ma+於+13-07-11+發表派

原帖由 bnene 於 13-07-11 發表
迦密愛禮信好一點
愛禮信

引用:其實本來是昨天面試,但碰上與另一間撞時間

原帖由 kinki-ma 於 13-07-11 發表
其實本來是昨天面試,但碰上與另一間撞時間,所以我決定放棄迦密!唸住算啦,點知他今天來電問我地如果比機 ...
就是學校位置較偏,附近無千奇百怪的誘惑,而平日所見學生儀容都算可以的。
小朋友升中後也要學懂照顧自己,路程看似稍遠但他們是可以照顧好的,勿慮!

bnene 發表於 13-7-12 01:43
就是學校位置較偏,附近無千奇百怪的誘惑,而平日所見學生儀容都算可以的。
小朋友升中後也要學懂照顧自己 ...

同意,第日入大學,好多地處偏遠添。

多謝各位的意見!唉…我已經好灰心,自己係b2頭學生,點知同D b3 派埋同一間學校,填表已經很保守,第一伍若瑜,荔天,李賢堯,3間都派吾倒,跌左落第8。都吾知發生咩事!仲話入大學·····咁黑仔····

hi!各位,
請問葵青區band2頭學生怎樣排band2學校,

回覆:派左第七志願“葵涌蘇浙

kinki-ma 發表於 13-7-12 08:16
多謝各位的意見!唉…我已經好灰心,自己係b2頭學生,點知同D b3 派埋同一間學校,填表已經很保守,第一伍 ...

可能區內其它小學的BAND1C生保守, 放了伍若瑜在第3/4志願.  
不過連第3李賢堯都派不到, 隨機NO.相信很後.
不要灰心!! 默默支持.  不要被機制擊倒.

bnene 發表於 13-7-12 01:43
小朋友升中後也要學懂照顧自己 ...
AGREED!! 如果四週多商場, 食市等, 小朋友穿著校服, 放學後到處溜連, 仲弊.
相對地, 迦密唔算太偏遠的, 起碼綠VAN都很密班次.  記得上年澳洲數學比賽, 都在此校舉行.

黃巴士 發表於 13-7-12 08:31
可能區內其它小學的BAND1C生保守, 放了伍若瑜在第3/4志願.  
不過連第3李賢堯都派不到, 隨機NO.相信很後.
...
小兒去年派位,是Band 1生,頭兩志願都是Band 1學校,第三志願是填伍若瑜的。

kinki-ma 發表於 13-7-12 08:16
多謝各位的意見!唉…我已經好灰心,自己係b2頭學生,點知同D b3 派埋同一間學校,填表已經很保守,第一伍 ...
伍若瑜是很多band 1生第三志願的選擇,所以有部份位已給了Band 1的同學,而茘天及李賢堯相信也有不少的Band 2同學做次選的,所以隨機號碼不好,
就很容易抽不中。

回覆:kinki-ma 的帖子

我女都係葵青區的band2生,最初既排位係同你一樣,但係諗諗下都係驚萬一派唔到伍若瑜的話會派到好後志願,而且又驚就算入到都跟唔上,所以最後放棄左!
樓主,加油!!

[url=C:\Documents and Settings\user\My Documents\My Pictures]C:\Documents and Settings\user\My Documents\My Pictures[/url]

回復 kinki-ma 的帖子

一定葵涌蘇浙,我是迦密舊生,迦密是一間沒愛心的中學;如學生成績不好在校內像垃圾一樣.

咁大濟!!垃圾!!好驚禾!!

回復 hellokitty525 的帖子

蘇浙是band3

蘇浙唔係band3,而係band 2中喎(我哋校長重話升值中,band2 頭添)! 我今日去註冊同老師傾,佢哋都好有愛心同埋臨走重比咗兩本佢哋同學作品集比我個囡! 見到佢哋D學生品德唔錯而且都有禮貌, 佢哋比學生自由度重好高,可能比較適合自律的學生

回復 lauerica 的帖子

我係想問葵青區band2頭學生怎樣排(各)band2學校次序? thankyou!

回復 小豬肉媽咪 的帖子

Are you right?
‹ 上一主題|下一主題