用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 馬頭涌官立小學 請問馬頭涌今年派位好嗎?
go

請問馬頭涌今年派位好嗎?

如題,請問馬頭涌今年派位好嗎?

引用:如題,請問馬頭涌今年派位好嗎?

原帖由 chuncelia 於 13-07-10 發表
如題,請問馬頭涌今年派位好嗎?
只知兩班精英班都入晒band 1

幾好,我知道有2個入皇仁、2個入聖SPC、1個入女拔、張祝珊、最少有六個入伊利沙白

回覆:heiheifather338 的帖子

我試下補充:已知道的有4個華英,1個協恩,1個英華男,1個曾肇添,1個庇利羅士,1個聖言,1個聖方濟、1個元朗鄉議局、1個喇沙、4個迦密,7個銀禧,1個丘佐榮,3個旅港,2個黃笏南。。。。未能盡錄。

回覆:jeffzhang 的帖子

精英班中也有派何官、九真、胡兆幟、新亞、馮黃鳳亭。

引用:精英班中也有派何官、九真、胡兆幟、新亞、

原帖由 jeffzhang 於 13-07-11 發表
精英班中也有派何官、九真、胡兆幟、新亞、馮黃鳳亭。
下,唔係麻!?精英班都有派入band 2,什至band 3學校,咁得人驚?

回覆:wonderbaby 的帖子

但又聽說非精英班有人入華英。。。。當然是班中之前列學生。世事無絕對。。。

引用:Quote:原帖由+jeffzhang+於+13-07-11+發表

原帖由 wonderbaby 於 13-07-11 發表
下,唔係麻!?精英班都有派入band 2,什至band 3學校,咁得人驚?
唔出奇,因為唔知他們是如何排位, 或者第1志願選喇沙, 瑪利諾, 咁真係有機入唔到呀。

引用:Quote:原帖由+wonderbaby+於+13-07-11+發表

原帖由 katrinafu 於 13-07-12 發表
唔出奇,因為唔知他們是如何排位, 或者第1志願選喇沙, 瑪利諾, 咁真係有機入唔到呀。

...
呢個遊戲真係好難玩

回復 wonderbaby 的帖子

幾難玩下, 運氣成份幾高.

多謝各位家長報料.同時又好擔心,居然有精英班入唔到B1,咁CD班派位我都唔敢想

引用:多謝各位家長報料.同時又好擔心,居然有精英

原帖由 chuncelia 於 13-07-12 發表
多謝各位家長報料.同時又好擔心,居然有精英班入唔到B1,咁CD班派位我都唔敢想 ...
係CDE班

請問大家講緊的事福馬定紅馬?

引用:請問大家講緊的事福馬定紅馬?

原帖由 tikhimma 於 13-09-09 發表
請問大家講緊的事福馬定紅馬?
講緊福馬,如果你想問紅馬可以去紅馬專區

THANKS, 我都係34區啊~
有58% BAND 1, 幾吸引。
若果只有首名子女分,自行分配階段會唔會太博呢?

另外,看到校社頗小(比他校細一半),想請教小朋友讀緊的家長,有沒有影響學生的活動? 對課外活動和運動課有沒有影響?

引用:THANKS,+我都係34區啊~有58%+BAND+1,+幾吸

原帖由 tikhimma 於 13-09-11 發表
THANKS, 我都係34區啊~
有58% BAND 1, 幾吸引。
若果只有首名子女分,自行分配階段會唔會太博呢?
第一輪15分唔駛諗喇,幾年前20分都已經要抽

引用:另外,看到校社頗小(比他校細一半),想請教小

原帖由 tikhimma 於 13-09-11 發表
另外,看到校社頗小(比他校細一半),想請教小朋友讀緊的家長,有沒有影響學生的活動? 對課外活動和運動課有沒 ...
福馬校舍唔算好細,比佢更細仲有大把,上體育堂一定無問題,但有d比錢課外活動就要出去體育館上堂

明白了,唯有大抽奬可填.... 多謝你們的資料

回覆:請問馬頭涌今年派位好嗎