用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田升中派位分享 ( 無論喜與哀)
樓主: cindychu
go

沙田升中派位分享 ( 無論喜與哀)  

khmama 發表於 13-7-12 09:25
策略唔會變,今年沙田區比外來生攻陷咗,只係表示有啲b2收多咗b1生,有機會升呢。

..

但不論怎樣攻陷法, 我們也只能靠自行部份加面試考入, 每校來來去去都只有數十個位而已..

cindychu  仲有借址的情況  發表於 13-7-12 10:07

12 05:02
我無意得罪,只是想講出事實,我是某中學負責SSPA(自行及統一派位),新中一生係自行入定派位入,只有個間 ...

回復 kathyhobb 的帖子

如果唔介意直資,可以去試下馬鞍山德信中學
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid131/p0b7e1bd93a444e61d3fd5b3fc63c4bc7/f7adb1c9.jpg[/img]

引用:回復+kathyhobb+的帖子 如果唔介意直資,可

原帖由 bjjm 於 13-07-12 發表
回復 kathyhobb 的帖子

如果唔介意直資,可以去試下馬鞍山德信中學
謝謝,但今日已注冊了,俾我同阿仔感覺都唔太差,起碼d學生有禮貌(好過我早兩日in嘅劉百樂同基督)最欣賞佢d老師夠老實,因為佢知我地跟本心儀是佢地,但面試時竟坦白同我地講佢地係Band3,不過準備升Band2,仲話遲幾日有數字出,叫我地可以上校網睇吓,連呢d都可以咁老實,我同阿仔都不得不佩服.

:-D  :-D  :-D  :-D  :-D

引用:Quote:kathyhobb+發表於+13-7-12+13:08+謝

原帖由 koolman76 於 13-07-12 發表
樂道下年升band2?這根本不可能,千其唔好比佢呃!
1). 樂道上年只收得3班中一,如果話「縮班中學」係band ...
不是,我去了邱金元

引用:Quote:kathyhobb+發表於+13-7-12+13:08+謝

樂道下年升band2?這根本不可能,千其唔好比佢呃!
1). 樂道上年只收得3班中一,如果話「縮班中學」係band ...
捱過呢兩年,米又開返,浪費氣力!

邱金元係 band 3c , 就算升都仲有 b 同 a要過, 真係咁勁可以由 3c 一升去到2c ?似乎老師唔多老實先係喎.
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

引用:邱金元係+band+3c+,+就算升都仲有+b+同+a要

原帖由 fitceo 於 13-07-12 發表
邱金元係 band 3c , 就算升都仲有 b 同 a要過, 真係咁勁可以由 3c 一升去到2c ?似乎老師唔多老實先係喎. ...
但我上網揾過資料,上年已經係3a喎,不過點到好過樂道啦!話唔定晏d有其他電話通知,家吓要保持樂觀的心態

我勸大家唔好入樂x中學,  我住附近的屋苑,  d學生認真麻麻,  男女著住校服講粗口, 食煙.  它隔離果間祟x中學仲衰.. 如果要選的話, 我情願大家選佛教黃X才仲好. (只是個人意見)

pineapple0983  崇X唔係已經褶左呢咩?黃x田當然好啦,但2間爭咁遠(b2 vs. b3),e+e刻唔易扣架!  發表於 13-7-12 14:49

引用:Quote:kathyhobb+發表於+13-7-12+14:07+但

點都好,邱金元一直收開4班,只要師生同心,升band唔係奇事。相反樂道多年來已被標籤為「縮班中學」,無得 ...
認同因為我都係咁諗

引用:我勸大家唔好入樂x中學,++我住附近的屋苑,+

原帖由 #sammisammi# 於 13-07-12 發表
我勸大家唔好入樂x中學,  我住附近的屋苑,  d學生認真麻麻,  男女著住校服講粗口, 食煙.  它隔離果間祟x中 ...
祟x係边間?

引用:Quote:kathyhobb+發表於+13-7-12+14:07+但

點都好,邱金元一直收開4班,只要師生同心,升band唔係奇事。相反樂道多年來已被標籤為「縮班中學」,無得 ...
那台山呢?朋友呀女band1入左

回復 kiu1112 的帖子

Band 3, 叩門未?

回復 #sammisammi# 的帖子

幸運地阿仔都第一志願入咗郭得勝, 大家做同學仔

LailaiChan 發表於 13-7-12 15:08
回復 #sammisammi# 的帖子

幸運地阿仔都第一志願入咗郭得勝, 大家做同學仔

好呀,  昨日去左註冊,  對學校感覺良好,  他已經報左4 個興趣班 (免費) ..

2隻臭豬 發表於 13-7-11 23:31
回復 khmama 的帖子

我都有咁諗過, 但我有認識的朋友當中, 已經有一個係放曾記, 祟真, 沙培第一志願唔中,  ...

如Khmama的策略不變,咁出年乙部抽獎又會引來很多外來生入沙,咁本來B1夠位都會好似今年咁變咗唔夠!我囡囡個間學校有個B1女仔佢第ㄧ排沙呂中,2林漢光,如此類推,都派到好後去聖若瑟,佢昨天拍呂中,佢己經好保守第二己是林漢光!我都唔明解外來生轉沙田地址個隨機號碼會前過在原區生?咁預計下年又會夠唔夠派?可分享你的意見嗎?

引用:Quote:2隻臭豬+發表於+13-7-11+23:31+回復+

原帖由 e12340 於 13-07-12 發表
如Khmama的策略不變,咁出年乙部抽獎又會引來很多外來生入沙,咁本來B1夠位都會好似今年咁變咗唔夠!我囡囡個 ...
但係我揀林作第三志願都入,註冊時碰見一位朋友,佢揀林為第五志都入,我實在搞不清這遊戲的玩法