用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 阿仔BAND2頭,而家派左BAND3尾,呆左.
樓主: cheukmanlai
go

阿仔BAND2頭,而家派左BAND3尾,呆左.  

回復 cheukmanlai 的帖子
這間應該有機會, 因為上年朋友仔派了胡兆熾,最後叩門入了
陳瑞祺(喇沙)書院.

乖乖 發表於 13-7-9 23:22
比你參考,我仔九龍城官小主科全B, 常A, 今日交左表去鄧鏡波,如冇記錯要15號先通知有冇位收,何官要明天下午2時先知有冇得面試,胡兆熾明天考試,最後我去左顔寶鈴,交完表即面試,之後收左。 ...

顏寶鈴同沙田培基都唔錯,值得一試!
加油!!!

Feel sorry for you

How about Maryknoll Father ?

Tak Shun Secondary is a very good school in terms of Caring.  Worth to try
Forgiveness is the best remedy for any injury

回覆:阿仔BAND2頭,而家派左BAND3尾,呆左.

我仔也是深水埗網,請問樓主仔仔讀那間小學?應該結果叩到門既,因為成績吾錯,加油!

阿仔讀基愛,瑪神同張明添筆試時間撞左,阿仔想保守D,因為今日香島筆試衰左,覺得張機會大D,所以放棄左瑪神了.

回復 chiuchun 的帖子

有個細侄又係咁,全教只有6個out of top 3, 佢竟然派到第16志願,band 2c派咗去3c,叩門扣咗成日,好彩都有兩間3b肯收佢,要做既做哂,睇吓會唔會有better choice,樓主加油呀,good luck

我訓了,希望明天一切順利,回來報喜

希望你能夠早日叩門成功,不用再受這些煎熬!

回覆:cheukmanlai 的帖子

等你好消息,加油!

會否考慮誇區 / 直資 ?

明天我哋也去扣門呵!
加油 !
:-D :-?

你個班主任咁似我校班主任那麼冷莫, 一句問候都無,只係要我簽名接仔放學.  我仔仔都係長沙灣道讀小六, 今早去咗莫慶堯叩門, 跟住去葵青區3間叩門,
明早再繼續, 大家努力以赴

請試試顏宝玲 \ 鄧鏡波\陳瑞琪吧!
十卜 , 十卜

回覆:cheukmanlai 的帖子

加油!今天會有好消息

Add oil !

回覆:cautionchan 的帖子

加油呀!支持你 !

準備出發了,傾盤大雨,琴晚訓下醒下都唔夠3個鐘,成晚個心梗住,阿仔都訓得唔好,希望有好消息.

醒目開學勳章

大家加油 ~

引用:準備出發了,傾盤大雨,琴晚訓下醒下都唔夠3

原帖由 cheukmanlai 於 13-07-10 發表
準備出發了,傾盤大雨,琴晚訓下醒下都唔夠3個鐘,成晚個心梗住,阿仔都訓得唔好,希望有好消息. ...
唔好灰心, 好消息往往係最絕望時出現, 我舊年都 un住成個禮拜, 滿以為無哂希望, 訂哂機票酒店, 有個旁晚收到通知, 要第二日十二點前去註冊, 成家人成間屋都開心到震哂!

你都會係一樣, 可能更快, 好運, 加油。

cheukmanlai 發表於 13-7-10 08:24
準備出發了,傾盤大雨,琴晚訓下醒下都唔夠3個鐘,成晚個心梗住,阿仔都訓得唔好,希望有好消息. ...

樓主+仔仔, 你地加油