用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 阿仔BAND2頭,而家派左BAND3尾,呆左.
樓主: cheukmanlai
go

阿仔BAND2頭,而家派左BAND3尾,呆左.  

回復 cheukmanlai 的帖子

你們不要氣餒,人與人之間應該互相幫助,我雖然幫不到忙,也希望為你們打打氣!

grace_xian  你已經幫咗好多啦  發表於 13-7-10 09:37
1   2   3   6  8

Add oil, support you

我小朋友升中都係屬深水埗區, 睇見你地話周圍搵學校, 真係眼濕濕.
加油呀, 你仔仔成績好叻, 一定搵到好學校ga

其實 你兒子成績 真的是培基最合適, 之前收生都多數係BAND 2 頭 , 所以你可以一早先叩培基, 然後九龍城區 鄧鏡波和顏寶鈴隔離那間基道

OPTION 2 : 叩完 培基 可能 叩沙田的基督 再直入馬鞍山德信,

這樣的成績 德信實收啦

馬鞍山的德信中學考慮嗎?有朋友讀緊,學生幾純:

http://www.tsss.edu.hk/

Add oil. Support you and your son!

Will you try Tak Shun (Ma On Shan)?

回覆:阿仔BAND2頭,而家派左BAND3尾,呆左.

為你祈禱,加油

回覆:cheukmanlai 的帖子

可以試,band 2A,有時學校對錯配的學生會多考慮,我朋友女兒上年叩荃灣綠楊廖寶珊成功。

引用:Quote:乖乖+發表於+13-7-9+20:04+有冇諗下

原帖由 cheukmanlai 於 13-07-09 發表
顏寶鈴好似係BAND1英中黎,我仔夠分嗎?
比你參考,我仔九龍城官小主科全B, 常A, 今日交左表去鄧鏡波,如冇記錯要15號先通知有冇位收,何官要明天下午2時先知有冇得面試,胡兆熾明天考試,最後我去左顔寶鈴,交完表即面試,之後收左。所以以你仔成績真係可試試,反正去顏交表到知結果整個過程唔洗一個鐘,真係可一試。加油,明白你嘅勞累,但希望在人間,唔好放棄!

乖乖 發表於 13-7-9 23:22
比你參考,我仔九龍城官小主科全B, 常A, 今日交左表去鄧鏡波,如冇記錯要15號先通知有冇位收,何官要明天下 ...
很寶貴的意見,謝謝你.

我打左去何官,好似已經唔收了,另外我仔有同學入左基智,OK嗎?可以一試嗎?
我本身住長沙灣道,希望新中學有MTR或巴士可到.

住長沙灣 應該 去沙田和馬鞍山都好方便

九龍城:
顏寶鈴/ 基道 可以搭 41 /45
鄧鏡波 12A 再行一小段路

引用:Quote:乖乖+發表於+13-7-9+23:22+比你參考

原帖由 cheukmanlai 於 13-07-09 發表
很寶貴的意見,謝謝你.
唔好客氣。我都感同身受呀,加油啦!希望聽到你有好消息。

回覆:cheukmanlai 的帖子

加油,希望在明天,雨後必見彩虹!比d信心,你仔成績唔差,一定得!!

加油呀!為了囝囝,別氣餒!囝囝看在眼內,日後即使再遇上逆境,也必能積極面對。

我需幫不上忙,在此默默給你支持,希望早日收到你的喜訊。

明天天氣好熱,帶備扇叩門路途/等候時用得著!袋定退熱貼,若頭部不適可用來紓緩下。這裡這麼多人精神上撐你,頂住呀!祝願好運氣由明天起伴隨你及囝囝渡過這艱難時刻!

add oil ,不要放棄

得到這麼多人的祝福,我相信明天會更好的.

明天有驟雨和雷暴, 要帶備雨具!

加油 !!