用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請教Khmama,五旬節林漢光ok嗎?
go

請教Khmama,五旬節林漢光ok嗎?

小兒派咗林漢光,但係佢心儀曾記,培英,現叩培英門,等待下午筆試,想請教林漢光校風,成績ok嗎?係咪屬band1尾?Thanks!!!

蔚晴  請問林漢光係第幾志願?讀邊間小學呀?  發表於 13-7-9 15:33

引用:小兒派咗林漢光,但係佢心儀曾記,培英,現

原帖由 ho528man 於 13-07-09 發表
小兒派咗林漢光,但係佢心儀曾記,培英,現叩培英門,等待下午筆試,想請教林漢光校風,成績ok嗎?係咪屬ba ...
林漢光band1尾,校風ok. 如果自問係band1頭錯配咗,可以去叩門,band尾就可以收貨。

回覆:請教Khmama,五旬節林漢光ok嗎?

如果小兒係Band1頭至中,有無更好嘅選擇??

回覆:ho528man 的帖子

試下心儀嘅曾記,培英,林裘謀,沙循,沙蘇,沙崇。

感謝解答!!

請問樓主,
林漢光排第幾志願呀?

林漢光都唔錯嫁!

km1357  yes, agree  發表於 13-7-9 17:10

第三志願,因為不敢太進取,你呢?第幾志願?

我也是沙田區, 好睇你讀邊間小學, 如果不是讀一線的小學, 坦白講! 校長話沙田區今年叩門好難, 也勸告家長派了頭三志願也不要再強求, 林漢光校風好, 是band1尾, 在我家附近, 觀察了好久, 是不錯的學校, 也是我的第三志願!

引用:我也是沙田區,+好睇你讀邊間小學,+如果不是

原帖由 cindychu 於 13-07-09 發表
我也是沙田區, 好睇你讀邊間小學, 如果不是讀一線的小學, 坦白講! 校長話沙田區今年叩門好難, 也勸告家長派 ...
你好!小兒讀聖心小學,屬band1中,我當初也聽聞林漢光校風不錯,只係小兒無同學派到,佢唔係咁開心,又問我林漢光究竟有咩好,我都唔識點答,因為曾記讀書勁,培英話劇出名,自問對林漢光認識唔多,令我嗰一刻自責係咪揀錯,所以上來請教其他家長。。
係呢,你最後派第幾志願?

csy_ma  林漢光既戲劇教育都行得好前。假如您囝心儀培英,都很有可能喜歡林漢光  發表於 13-7-10 00:38

ho528man 發表於 13-7-9 17:21
第三志願,因為不敢太進取,你呢?第幾志願?

未到我囝, 我衣家留意緊中學, 都係心儀曾記, 不過,驚校內叻人多, 包尾就無癮.
[/quote]

引用:我也是沙田區,+好睇你讀邊間小學,+如果不是

引用:Quote:ho528man+發表於+13-7-9+17:21+第三

原帖由 October. 於 13-07-09 發表
未到我囝, 我衣家留意緊中學, 都係心儀曾記, 不過,驚校內叻人多, 包尾就無癮.

...[/quote]咁預祝你心想事成

引用:Quote:原帖由+cindychu+於+13-07-09+發表我

原帖由 ho528man 於 13-07-09 發表
你好!小兒讀聖心小學,屬band1中,我當初也聽聞林漢光校風不錯,只係小兒無同學派到,佢唔係咁開心,又問 ...
其實林漢光不錯的,如果是b1頭-中,即使叩不到門,在林咪做精英law,相反如果只是b1中生入到曾記都頗吃力的!朋友女兒是一呂b1中生上年入林漢光入唔到呂中都唔開心,但入謮後適應好好,有好多發揮機會,越來越有成功感及自信!

引用:Quote:原帖由+ho528man+於+13-07-09+發表你

原帖由 nc2000 於 13-07-09 發表
其實林漢光不錯的,如果是b1頭-中,即使叩不到門,在林咪做精英law,相反如果只是b1中生入到曾記都頗吃力的 ...
多謝你。。有你咁講我都定d!

ho528man 發表於 13-7-9 18:58
你好!小兒讀聖心小學,屬band1中,我當初也聽聞林漢光校風不錯,只係小兒無同學派到,佢唔係咁開心,又問 ...

非常幸運! 小囡自行入第一志願LKM

引用:Quote:ho528man+發表於+13-7-9+18:58+你好

原帖由 cindychu 於 13-07-10 發表
非常幸運! 小囡自行入第一志願LKM
恭喜,恭喜,入到第一志願,真係開心過中六合彩