用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想問長沙灣補習社!
樓主: EVA009004
go

想問長沙灣補習社!

joewan
我只係跟真實情況講,咁都叫黑社會盤問?
你惡意中傷不是更恐怖嗎?
算,我屋企人自己覺得ok,補得ok就夠!唔想再同你地嘈!

回覆:Babykakit 的帖子

講到間補習社好似你開咁,咁緊張!

千祈唔好補呢間祖布斯!!!!!!入面果位Lead Tutor Arthur Li係個無良僱主,人品極惡劣,對離職員工極差,專門拖欠tutors既薪金。問佢攞番果D拖欠極耐既人工,佢仲會厚顏無恥地攞D唔存在既合約條例黎為難員工。此外,佢仲聲稱要扣除佢地既人工之餘,仲要員工倒貼賠償比佢。真實事例,親身經驗,絕無虛假!

回覆:想問長沙灣補習社!

唔怪得經常換老師啦!

我都想搵長沙灣補習社, 小兒升P.5 未補過,唔知邊間好,請問有無建議?????

回覆:想問長沙灣補習社!

嘩。。,睇黎打手冇處不在

tripletrouble88 發表於 15-8-6 19:15
千祈唔好補呢間祖布斯!!!!!!入面果位Lead Tutor Arthur Li係個無良僱主,人品極惡劣,對離職員工極差,專門 ...
完全同意, 我之前走個陣都俾佢為難! 佢話我離職可以告我違約, 唔出糧俾我
明明我都無簽約, 係到威脅我

同埋佢係$35-50/hour請老師,
所以唔好期望導師質素有幾高,
仲要老師接放學, 補習社收家長$200接放學錢,
老師又要做埋呢D非教學既野,

佢講就講就話1對6, 其實就1對十幾,
我做個陣都好難兼顧到,
改功課要慢慢教又要默書又要做額外練習
小朋友根本無可能進步到

請各位家長唔好再俾錢呢間補習社賺,
佢有幾間分校, 愈做愈大,
但其實呢間野係完全無心教育學生,
只係為左賺錢, 請大家三思

其實小一唔使咁心急既... 睇定D先啦, 佢跟到既無謂補啦.
慳番D錢出去玩, 見識多D 好過.

不過由於小一既野真係少D, 小心佢係真係識, 定係背左佢算數. 背左就算既話成績唔會有几差, 但過多一兩年就知味道.....