用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想問長沙灣補習社!
go

想問長沙灣補習社! [複製鏈接]

我個女今年9月入讀長沙灣協和小一,擔心程度追唔上,想揾間補習社,我新搬來長沙灣住,唔知邊間補習社好?我睇過,美居中心新思哲教育,裝修舊D不過價錢平D!西岸商場袓布斯教育,裝修新D但係就貴D!我唔知邊間好,請問有無人可以俾D意見我,有無好介紹,謝謝!
   1    0    0    0

簽名被屏蔽

你報左未呀? 如果去西岸商場方便, 梗係吾好揀祖布斯拉, 我上年開學報果度, 唸住又大又多學生應該好, 點知太多人佢都跟吾到, 我個女話好嘈, 問野又唔答, 做錯又唔教番, 又彈佢個頭. 下學期轉左去隔離果間藍天教室, 雖然細間, 但勝在人小, 老師又有HEART, 跟得好足. 你可以去看看!

引用:你報左未呀?+如果去西岸商場方便,+梗係吾好

原帖由 Mrswong54 於 13-08-22 發表
你報左未呀? 如果去西岸商場方便, 梗係吾好揀祖布斯拉, 我上年開學報果度, 唸住又大又多學生應該好, 點知太 ...
我女補緊祖布斯,上學期係另一間,下學期喺袓布斯補考試平均分高左十分仲拎埋學業進步獎,跟功課跟得好好,我女都好鐘意呢間,完全冇聽過呀女投訴,佢仲好開心經常因為表現好而有小禮物,推動到我女既主動性,我有朋友個仔想入去補都話Full

係呀!你個女末識我個女囉!讀边间?可能你个女夾到,適應到,我个女成日同我講佢(祖布斯)彈佢,好吳开心。

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:Quote:原帖由+Mrswong54+於+13-08-22+發表

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆 Babykakit 的帖子

你家姐個女上年上學期真係藍天補??她是誰呀??  據我所知, 藍天上學年十一月才開的呀, 只開一節, 該節只得兩個女仔, 一個是我個女, 另一個是她的同學 ,現在仍在藍天補習呀! 而且, 我個女話課室學生很有規矩, 老師吾使打吾使鬧都好乖,可能D細路知佢地係真係老師,佢地又有方法,有經驗,學生已經好自律!  

祖布斯不錯的,我女小一剛轉去,之前在元洲商場佳寶對面唐樓補,開始時不錯的,因為新吧。。。。後來功課常錯,我跟老師提出但只敷衍我。。。愈來愈多人,3個月就沒補了。。。

祖xx真係ok?D miss ,sir 有耐性?
新思維有冇同學補過?

藍天教室課室又亂又唔分級,嘈到樓下都聽到!又話唔洗鬧?又話係真老師?係識教就唔會咁嘈啦!

回覆:想問長沙灣補習社!

小朋友開頭去祖xX,但經常換老師,功課跟唔足;之後去了另一間,老師好好多,因為固定老師,功課跟得幾好。

你邊位學生丫?據知呢一年都冇學生退學,仲冇位收新生。。。查清楚資料先講呀!

我個女讀協和小一,無補習,但都跟得上,家長可以留意一個學期先,唔駛咁急去找補習,我覺得學校老師都教得好,有同學跟唔到,老師都會幫佢地。順帶一提,雖然這裡有很多意見,但你也可以實地看看不同補習社,睇下學生補習時如何,因為有人會在此報料,是真是假,待君自行決定。(直接說就是有人在此賣廣告,不喜莫插)

Babykakit 發表於 15-7-1 23:16
你邊位學生丫?據知呢一年都冇學生退學,仲冇位收新生。。。查清楚資料先講呀! ...

好恐怖!好似黑社㑹畀人盤問!教育界⋯唉!
‹ 上一主題|下一主題