用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 你地會唔會問人攞試卷?
go

你地會唔會問人攞試卷? [複製鏈接]

我見有啲成績好好既人都向高年級既家長攞試卷,其實有無用?你地有無問?

karen55407  Never  發表於 13-7-8 23:50
   0    0    0    0
哲哲寫真 哲哲私相集

攞試卷來有什麼用?我不會咁樣做。

好熟既我會, 只想知道份卷既類型係點;

但學校試卷內容跟上年一定不同的.

回復 mymelody2003 的帖子

可能佢地諗住學校會出返果啲題目掛...
哲哲寫真 哲哲私相集

mw7183 發表於 13-7-8 23:15
我見有啲成績好好既人都向高年級既家長攞試卷,其實有無用?你地有無問?

我唔會問, 費事比人拒絶..我比阿仔去補習社操卷.

醒目開學勳章

我從來無問人攞試卷, 怕吃檸檬.  

之前會同其他同學仔家長提出,唔同學校的話,到時交換試卷,但當知道派入果間係唔會發試卷後就無,問人要卷架目的,只係想當一個練習咁做,又了解下人地學校學緊D咩!同想睇下自己個仔做試卷架情況,錯D咩!係唔識定粗心大意,咁先可以進行到點改善,但...依家學校連佢自己架試卷都沒得派,成績好係點好又唔知,成績唔好又唔知佢衰邊,真係煩~~~

有問過,因為一年班第一考試唔知考D乜,而個同事呀仔讀高年班,點知佢答掉晒無keep。Well, 但係佢有呀妹跟尾bor.End up 呀女都考得Ok.So no need past paper to get good results.
‹ 上一主題|下一主題