用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學 一年有幾多次測驗考試?
go

一年有幾多次測驗考試? [複製鏈接]

請問王錦輝小學一年有幾多次測驗考試?通常係幾時㗎?thanks

0    0    0    0
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
你若決定要做最尾一名絕對允許
人生這可怕的染缸有所有污垢要面對
人轉眼將會大個女

兩次評估,兩次考試
評估係學期中,考試係學期尾

請問評估是否按照平日的功課, projects 等比分,吾需要測驗?
一個學期要做多少個projects 呢?謝謝。

Doggieb 發表於 13-7-8 20:53
請問評估是否按照平日的功課, projects 等比分,吾需要測驗?
一個學期要做多少個projects 呢?謝謝。 ...
評估要測驗,不過好多時佢地評估左我先知

每學年做一次集體projects,其他都係小型功課,我呀女四年來都自己搞掂哂

評估測驗都係考基本能力,如果平日上堂留心及跟得上進度,考試其實唔駛點溫習,事實上考基本能力亦冇得臨急先溫書

引用:兩次評估,兩次考試評估係學期中,考試係學

原帖由 mother904 於 13-07-08 發表
兩次評估,兩次考試
評估係學期中,考試係學期尾
請問上學期尾考試,會喺“聖誕前後“定“農曆年前“後㗎?

時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

Exam will conducts before Xmas, by early Dec... kids can really enjoy very relaxing Xmas and CNY holidays.

引用:Exam+will+conducts+before+Xmas,+by+early

原帖由 jql 於 13-07-09 發表
Exam will conducts before Xmas, by early Dec... kids can really enjoy very relaxing Xmas and CNY hol ...
thank you

時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女
‹ 上一主題|下一主題