用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無家長不想要小六畢業特刊、畢業生紀念品、 ...
go

有無家長不想要小六畢業特刊、畢業生紀念品、

簽名被屏蔽

拿左成績表未?朋友試過咩都唔買,最後操行由A跌到B

A>B+>B>B->C+>C>C->D

引用:+本帖最後由+hinhin0204+於+13-7-5+12:52+

原帖由 hinhin0204 於 13-07-05 發表

畢業生每位$350 (費用包括畢業特刊、畢業生紀念品、畢業典 ...
我嘅仔間幼稚園收$1800+。我唔訂,老師話甘佢會無得同老師和同學影相,個個同學都訂。。。其實我覺得晒錢同地方,不過费是尷尬,所以唯有訂

醒目開學勳章 王國長老

回覆:有無家長不想要小六畢業特刊、畢業生紀念品、

邊個決定整?學校?家教會?畢業生家長?我地學校比較民主,每年由畢業生家長自己setup committee 決定,想大攪就大攪想細攪就細攪。家長可自由參加,千祈吾好又吾參加,人地決定左又吾鐘意

引用:+本帖最後由+hinhin0204+於+13-7-5+12:52+

原帖由 hinhin0204 於 13-07-05 發表

畢業生每位$350 (費用包括畢業特刊、畢業生紀念品、畢業典 ...
唔係嘛! 3舊半又食又拎,又記念品,咁都話搶? 第日驚唔驚亞仔怪你,回憶斷片呀?

回覆:有無家長不想要小六畢業特刊、畢業生紀念品、

其實3xx都抵!

醒目開學勳章 王國長老

3XX其實真係好抵, 唸下自己一份飯錢, 仲要share埋老師果份, 仲有呢樣果樣wor
我地果時整本紀念冊都百幾蚊成本, 不過都係果句, 家長傾完覺得想整又feel comfortable咪整lor

三百幾好平, 紀念冊有小朋友的心聲, 相片, 有老師的留言, 祝福, 有家長的感言, 是一本keep一世的實物回憶.
至於紀念品, 如實用, 常用, 就很好, 當年我們選了鎖匙包, 升中一有自己鎖匙, 大個仔可以自己出入.
我覺得好值得買來留念

350包咁多野,算合理。

1800+,就似搶多d。

醒目開學勳章 王國長老

引用:三百幾好平,+紀念冊有小朋友的心聲,+相片,+

原帖由 ellang 於 13-07-06 發表
三百幾好平, 紀念冊有小朋友的心聲, 相片, 有老師的留言, 祝福, 有家長的感言, 是一本keep一世的實物回憶.
...
我地整左passport套,有校徽,幾掂架第二d同學想買都無

hkspiderman 發表於 13-7-5 12:57
拿左成績表未?朋友試過咩都唔買,最後操行由A跌到B

A>B+>B>B->C+>C>C->D
唔係呀嘛... 有D離譜喎? 真架?

我諗樓主著眼點係晌無人問過佢, 三百幾蚊平心而論唔算貴, 但係若學校可以早少少比家長知, 邊個決定, 點決定, 透明少少會好D

其實呢樣嘢會晌中學再發生一次...

回復 ellang 的帖子

agree

not only for parents
is for your kids memory

小朋友回憶無價,慎思。