用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陸慶濤Vs 陳瑞琪喇沙 急急急/........
go

陸慶濤Vs 陳瑞琪喇沙 急急急/........ [複製鏈接]

有無意見提供?呀妹兩間都收.......
急  

0    0    0    0

回覆:陸慶濤Vs 陳瑞琪喇沙 急急急/........

陳瑞琪喇沙中學係男校?!

回復 Senseiwu 的帖子

陳瑞琪喇沙小學係男女....

我都剛收了陸電話,都是vs陳瑞祺,煩惱中

CSK
唔使錢,中學校網又好。

陸慶濤一條龍,6年後唔駛煩

如覺得羅氏good enough, 選LHT,因少D壓力,可升Band 1C中學。如覺得孩子天資不錯,收谷,有信心六年後是Band 1生,選CSK, 因九龍城網可選的Band 1中學多。當然,CSK是免費兼新校舍也是考慮因素。

如果是我, 我會選陸慶濤 .    "陸慶濤一條龍,6年後唔駛煩",  尼個理由真係好吸引.....  

尼個小一選校過程真係好煩...  已經煩夠了....希望6年後可以安樂D............

我最大問題還有妺妹,CSK可以帶埋妹妹入,LHT妹妹就要再考

Sandy11  有妹妹!那麼要揀CSK。  發表於 13-7-4 16:14

回復 amadadhk 的帖子

i think so..............

onalwong 發表於 13-7-4 17:15
回復 amadadhk 的帖子

i think so..............

我同意Sandy11, 有妹妹選津校好, 六年後靠自己食力, 得唔得睇小朋友自己.
但考小學靠運氣, 可以幫阿妹唔洗煩.

回復 siuyan1212 的帖子

你點睇....????我應該去陳瑞琪.......因為呀妹琴日放棄左馮晴和將天,我覺得無理由揀陸掛,咁諗唔知啱唔啱呢?.雖然唔可以同呀哥一齊讀小學,但係佢咁好釆陳瑞琪收.....我想比佢試吓.......Thank you the all comments...

回復 onalwong 的帖子

請問點解唔揀馮晴和將天?

回覆:onalwong 的帖子

我重未想定,其實已谷嚟計,邊個會谷D?看bk分享,陸係好谷,家長參與功課度是很高!但陳未有太多資料,可分享嗎?

回復 Kiyin 的帖子

其實馮and將天都比陸好.
最初好想跟哥哥係陸,不過唔收,大抽獎又派左仁濟陳國.
咁好釆,幾間都收,可以去睇埋校網.........最後都係去CSK因為本人都係覺得佢個校中學校網好d...

引用:回復+siuyan1212+的帖子 你點睇....????我

回覆:siuyan1212 的帖子

我剛揀了CSK,放棄了另一offer。我選擇陳的原因包括天主教學校且是修會辦學、校舍新且大、男女校、師資大部分超過十年且有愛心、校網好、校風好、夠嚴、新校長、課程和功課量適中、免費,成績好就多中學選擇,次些可上返中學也不錯,因Band two好學校不多。

CSK 可以連我個孫和外孫將來都有20分⋯sorry!我想得太遠了

回復 siuyan1212 的帖子

我揀左CSK... 我朋友太太早兩三年在將軍教中學架,佢話將軍中學無邊幾間係好好,如果可以情願遠d..去CSK. At least中學校網win晒...... 你呢? 如果你揀左CSK,we can keep contact yet.....將軍之友.

.  

onalwong 發表於 13-7-5 08:43
回復 Kiyin 的帖子

其實馮and將天都比陸好.
好其一問,哥哥在陸慶濤讀,點解唔讀同一間????
‹ 上一主題|下一主題