用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生唔知call waiting 未呢,我等到很苦了
go

民生唔知call waiting 未呢,我等到很苦了 [複製鏈接]

0    0    0    0

我都係,雖然知無咩希望。唔知係咪有位才call,無位就唔call?

回覆:friendlymickey 的帖子

6月巳call 了

回覆:民生唔知call waiting 未呢,我等到很苦了

,call 左嗱,點解無媽媽講,咁我未無望。

6月尾call左朋友細仔(佢大仔讀緊民幼),似乎waiting係call左d細佬,妹妹先

回覆:eebabyma 的帖子

D學校好有策略,因為有兄姊在讀既一定會要offer, 唔會交完錢走左去第二間讀,所以留返waiting 先call

頭先終於面對現實直接打電話佢問,校務處話waiting已經call晒。個心沉一沉。算吧,算是一種解脫啦。

引用:D學校好有策略,因為有兄姊在讀既一定會要o

原帖由 immama 於 13-07-05 發表
D學校好有策略,因為有兄姊在讀既一定會要offer, 唔會交完錢走左去第二間讀,所以留返waiting 先call

...
唔明,如果係咁點解唔第一round收? 學校仲唔駛做咁多嘢call黎call去

回覆:eebabyma 的帖子

我自己覺得咋,亦估大部份學校都係咁,第一round 你唔來讀唔緊要當賺錢,後期我要確保一定的開學人數,所以最好是找一定讀的人,如有兄姊在讀的一定來,

例如見工,點解唔見曬所有應徵者,但interview 一班得兩三歳的小孩,為何要每個也要見?真係要揀精英中既精英? 還是手續費可觀?
對不起,只是個人想法

現在的幼兒教育大都與生意掛鈎,只是怎樣形式吧了

例如見一個小朋友十幾二十分鐘$30,時收入是和搞playgroup 差不多的,而且有批人因各樣原因來唔倒,淨賺架!

而我地家長又想仔女入呢D學校,各取好處啫

引用:頭先終於面對現實直接打電話佢問,校務處話

原帖由 rubytbaby 於 13-07-05 發表
頭先終於面對現實直接打電話佢問,校務處話waiting已經call晒。個心沉一沉。算吧,算是一種解脫啦。

...
我估call 曬即係要等有家長再放位才有,有這個機會但少,而且可能要九月開學甚至更後先有人捨得放,樓主隨緣吧!

可能我諗多左,但會想像有咁既可能性,請見諒

去到呢步,我已隨緣了,願各小朋友都可快樂成長。

玩了這個遊戲咁耐,無論心、身都已很累,既然上天安排了我們的仔女行這樣的路,我們隨緣吧,現在我只想我仔仔健康、快樂地成長,祝大家的小朋友都開心、健康!

引用:玩了這個遊戲咁耐,無論心、身都已很累,既

原帖由 jovirose 於 13-07-05 發表
玩了這個遊戲咁耐,無論心、身都已很累,既然上天安排了我們的仔女行這樣的路,我們隨緣吧,現在我只想我仔 ...

引用:我自己覺得咋,亦估大部份學校都係咁,第一

原帖由 immama 於 13-07-05 發表
我自己覺得咋,亦估大部份學校都係咁,第一round 你唔來讀唔緊要當賺錢,後期我要確保一定的開學人數,所以 ...
好認同你既講法

回覆:immama 的帖子

你嘅推斷都好合理!

‹ 上一主題|下一主題