用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想問派到31基道嘅,有人叩到其他學校或會照讀呢? ...
go

想問派到31基道嘅,有人叩到其他學校或會照讀呢? [複製鏈接]

因為明天要回校買書同校服,又另外叩緊2間(其實機會好渺茫),所以想睇下有冇人可以傾下。因為呢度個全港小學都冇基道可以傾
   1    0    0    0

引用:因為明天要回校買書同校服,又另外叩緊2間(

原帖由 cutepig404 於 13-07-03 發表
因為明天要回校買書同校服,又另外叩緊2間(其實機會好渺茫),所以想睇下有冇人可以傾下。因為呢度個全港小 ...
基道不過不失吧,你排第幾志願?
又叩緊邊間呀?

回覆:LOVELY-BABE 的帖子

我無你咁好彩呀!我放佢第二!叩緊St Mary's同天神,所以咪話難過登天,因自問無狂谷個女同無好靚嘅portfoilio

住我家樓下有個師奶,佢曾同我講,佢嘅仔以前讀基道,入到華仁.
成績唔係太差的
如果真係叩唔到心儀嘅
努力讀一年,明年考插班

回覆:cutepig404 的帖子

有冇私校back up?如果你唔太了解基道,又或者佢真係唔唔你胃口,亦明知要叩St Mary & 天神係難過登天,點解唔叫多幾間?.....其實基道唔係一個差嘅選擇,你填表時就應該評估左形勢,不過,如果小朋友有實力,可再考慮小二插班,加油!

回覆:ac917 的帖子

多謝你哋嘅回覆!因為我係St Mary舊生,不過因為無宗教分,所以自行無份。而我係1-1-1咁揀都派唔到,所以只係想有個情意結想阿囡讀返母校,才去叩門。識有人讀緊話老師有heart,而且用普教中,我buy嘅!

沒有私校或直資backup的話, 都要照讀下年小二轉校插班
‹ 上一主題|下一主題