用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: cake05
go

del

引用:女話深到 +

原帖由 sissysze 於 13-07-11 發表
女話深到
有三個位連加,中英文填充,似天神,我女話即場改卷喎,小朋友知道自己幾多分,滿分係20分.

回覆:St. Mary's 叩門

亞囡都話深到無朋友。佢話中文有重組句子,我話你k3學校都有做過呢d工作紙啦。佢話唔同㗎,句式深好多㗎。

阿女都話好深吖~有無小朋友係話自己識晒ga?!

我覺得都應該有小一下學期或二年級的程度。不過都難怪的,睇見今日咁多人,同如果真係只有兩個位,份卷真係要深先可以快d screen d 人。如果唔係,都唔知要in幾多round先得。我就已經叠埋心水close file 得了。

引用:阿女都話好深吖~有無小朋友係話自己識晒ga

原帖由 love-baby 於 13-07-11 發表
阿女都話好深吖~有無小朋友係話自己識晒ga?!
小朋友話悉晒,你都唔信啦!

引用:Quote:原帖由+love-baby+於+13-07-11+發表

原帖由 serinac 於 13-07-11 發表
好難講喎,實有奇人異仕識,不過唔係我嗰個

我問呀女, 佢話唔知即時有分, 但份卷OK, 唔太深.  (但我覺得佢唔識都唔知. HAHA) 佢話MATH 好EASY一陣就做完. 中英就分別有一題唔識. 但我都冇唸過會考到, 只係唸住比個經驗佢炸.  所以已經CLOSE FILE.  

sp3014 發表於 13-7-11 16:08
我覺得都應該有小一下學期或二年級的程度。不過都難怪的,睇見今日咁多人,同如果真係只有兩個位,份卷真係 ...

我都認同出深D先可以高下立見....

引用:Quote:原帖由+love-baby+於+13-07-11+發表

原帖由 serinac 於 13-07-11 發表
有人講...我就信~自己小朋友唔識啫,唔代表人地小朋友唔識嘛

引用:Quote:sp3014+發表於+13-7-11+16:08+我覺得

原帖由 KittyMelody1 於 13-07-11 發表
我都認同出深D先可以高下立見....
Agree~

請問有沒有考生巳知道自己拿滿分?

回覆:wongri 的帖子

我覺得一定有,同一定多過兩個囉

Bengylum  講真, 拿不到滿分既, 俾你入到都未必到到啦!  發表於 13-7-11 17:35

我囡話全卷共3紙, 有中英數應該各1張. 中文有重組句子, 閱讀理解, 但囡囡話閱讀理解有老師讀出文章(唔知囡囡有冇講錯), 中文還有填充題 (沒有提供選擇, 要自己填上). 有一題可能是: 同學們向老師說早晨, 老師讚他們都很有____ . 有一題可能是: 同學們一起到公園旅行, 他們玩得很____. 英文有填充題 on, in, under. 有串字例如將elephant的字母次序掉亂要你串番出來  (沒有圖畫的), 英文還有要寫問句, 例如給你一句: I'm six years old, 要你寫出問句How old are you? 數學有3位數加減, 有?+?=6,  要你答?=3, 有1題可能是小明有1打水果(我囡唔記得是什麼水果), 給了4個唔知什麼人, 小明還有幾多個? 另有可能是推理題, 有1-9的數字寫在3X3的九宮格, 可能係打橫打直打斜加起來都是15, 要你填上漏寫的數字.

以上純粹囡囡自己講, 唔知有冇記錯或理解錯架, 平常心, 呢間誇張到可能平均300人爭1個位!

dwkw333    發表於 13-7-11 20:43

你寫到咁detail...唔係咁好

引用:我囡話全卷共3紙,+有中英數應該各1張.+中文

原帖由 小乖豬 於 13-07-11 發表
我囡話全卷共3紙, 有中英數應該各1張. 中文有重組句子, 閱讀理解, 但囡囡話閱讀理解有老師讀出文章(唔知囡 ...
上年都是類似題目

引用:你寫到咁detail...唔係咁好 +

原帖由 bbming 於 13-07-11 發表
你寫到咁detail...唔係咁好
題目係好難,不過入得去考既小朋友父母,應該會接受到!唔使擔心wor !

引用:我囡話全卷共3紙,+有中英數應該各1張.+中文

原帖由 小乖豬 於 13-07-11 發表
我囡話全卷共3紙, 有中英數應該各1張. 中文有重組句子, 閱讀理解, 但囡囡話閱讀理解有老師讀出文章(唔知囡 ...
九宮格我小朋友話四周都有數字,中間有個哈哈笑,要寫返哈哈笑=咩,但佢已經唔記得人問咩了。

回覆:cherry_bb 的帖子

請問上年有冇second in?

我也問阿女.....重組句子係.....有禮貌的孩子會得到別人的讚美........。嚟啲句式一定好少係k3教。但唔知真定假,阿女話無即時俾分,但老師話用20分鐘做中文....20分鐘做英文.....。仲有,佢話天神深啲.....

回覆:awowo 的帖子

我問我個女点知20分滿分,`佢寫住咩?中文定英文寫呀?中文你唔識睇架喎,佢話`係Maths嚟架媽咪,寫住喺corner度 ?/20咁呀!' 當然唔知佢有冇搞錯咗啲嘢咁啦~