用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大將作書檯
go

大將作書檯 [複製鏈接]

請問有無人用過大將作書檯? 同Astro 比較又如何呢?
   0    0    0    0

我上年買左大將作書檯 + 椅 + 大將作檯燈 (因香港買不到那麼長的檯燈,我是叫他們連大貨運來香港,以當時的匯率由台幣折算)。我兒子喜歡他的書檯 +檯燈,但不喜歡他的椅,因不太固定,唔係好鎖到。

因只買了大將作,無用過Astro,不能比較!

引用:請問有無人用過大將作書檯?+同Astro+比較又

原帖由 悶蛋 於 13-07-02 發表
請問有無人用過大將作書檯? 同Astro 比較又如何呢?
書枱未買 睇緊呢兩間。櫈就買咗A  買咗兩年幾了

引用:請問有無人用過大將作書檯?+同Astro+比較又

Del

回覆:悶蛋 的帖子

有人知道大將作約幾錢嗎?最抵應該幾時買?

stkitsune2 發表於 13-7-2 22:47
有人知道大將作約幾錢嗎?最抵應該幾時買?

通常暑假開學有特價

引用:Quote:原帖由+悶蛋+於+13-07-02+發表請問有

原帖由 麥兜媽 於 13-07-02 發表
書枱未買 睇緊呢兩間。櫈就買咗A  買咗兩年幾了
請問你個書包係咩牌子? 好用嗎? 可否放F4 file? 有無護脊? 謝謝!

引用:Quote:原帖由+麥兜媽+於+13-07-02+發表書枱

原帖由 man7099 於 13-07-02 發表
請問你個書包係咩牌子? 好用嗎? 可否放F4 file? 有無護脊? 謝謝!
seven  $1080。你睇D post。有講。護脊 輕身 com用。F4放到。

roccolamar  , 請問為何 chair 不容易鎖定? 我上網睇他的外型跟 Astro and Freemax 極類似, 是否都有同一問題呢?

引用:roccolamar++,+請問為何+chair+不容易鎖定

原帖由 悶蛋 於 13-07-03 發表
roccolamar  , 請問為何 chair 不容易鎖定? 我上網睇他的外型跟 Astro and Freemax 極類似, 是否都有同一 ...
可能佢小朋友唔夠重,張椅個轆有自動鎖,當負重25kg, 個轆會鎖住唔怕小朋友週圍郁

請問Astro 椅都有這個設定嗎?

Astro 比起 大將作 貴幾千元, 看起來設計及用料都差不多, 不知道貴在那裡!

悶蛋 發表於 13-7-3 10:46
roccolamar  , 請問為何 chair 不容易鎖定? 我上網睇他的外型跟 Astro and Freemax 極類似, 是否都有同一 ...

但好似我自已坐張椅都郁!背部係好舒服,但唔鍾意一路溫個小朋友坐不定
‹ 上一主題|下一主題