用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 就快書展,小女兩歲半,有什麼好書推介? ...
樓主: irisw
go

就快書展,小女兩歲半,有什麼好書推介? [複製鏈接]

引用:有無過來人可以提議下有咩書適合小女買呢?

原帖由 irisw 於 13-07-02 發表
有無過來人可以提議下有咩書適合小女買呢?咩類型都得,中英文亦可。
唔想浪費金錢亂買書,多多指教 ...
其實近年香港書展都冇咩好買了⋯我以前做過書店,都擺過檔,而家直情連入去行都費事⋯因平時有行開書店的話,你會發現書展啲書平時一早就見到,平時想搵但唔見嗰啲書展繼續唔見⋯書展現今只係出版商嘅散貨場而已⋯而童書區永遠賣得最多係教材同補充練習,真係行得好無癮⋯今年又大住個肚,唔去了。

做學生時,我真係會拖架手推車去買書,做咗書店先發覺,買書根本唔使等書展!尤其而家可以上網買,真係好方便!英文書有 fishpond, book depositary, 中文書有博客來,乜都夠哂!

引用:Quote:原帖由+Christi+於+13-07-04+發表英

原帖由 pigmcmug 於 14-07-15 發表
你估計呢D書系書展那一個參展商booth 有得賣?請指教
現場自助服務:

引用:Quote:原帖由+Christi+於+13-07-04+發表英

原帖由 pigmcmug 於 14-07-15 發表
你估計呢D書系書展那一個參展商booth 有得賣?請指教
Dr Seuss 係專賣英文故事書既地方多數能見,when I m feeling scary 系列的我以前是在三聯買,朋友在商務也見過。

引用:我支持五味太郎 +

原帖由 gitract 於 13-07-04 發表
我支持五味太郎
Colorful fun
Highly recommend too

引用:我既小朋友好鐘意+Miasy+系列+http://www.f

原帖由 愚妹妹 於 13-07-04 發表
我既小朋友好鐘意 Miasy 系列

http://www.fishpond.com.hk/Books/Maisy-Goes-Shopping-Lucy-Cousins/97807 ...
Just bought maisy at book fair
229 for ten
Very good deal

gitract 發表於 13-7-4 08:07
我支持五味太郎

去書展可以去邊到買?

引用:有無過來人可以提議下有咩書適合小女買呢?

原帖由 irisw 於 13-07-02 發表
有無過來人可以提議下有咩書適合小女買呢?咩類型都得,中英文亦可。
唔想浪費金錢亂買書,多多指教 ...
有咩兩歲的圖畫書,會是浪費金錢的?

The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.
‹ 上一主題|下一主題