用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 "Beckmann" & "lego" 書包比較??
樓主: emilylamlw
go

"Beckmann" & "lego" 書包比較??   [複製鏈接]

引用:我想知LEGO書包,+最細SIZE$490果個小一夠用

原帖由 hohoho36 於 14-07-15 發表
我想知LEGO書包, 最細SIZE$490果個小一夠用嗎???可袋晒每日所用的書嗎??
我都想知會唔會放唔到A4?因為唔想買有蓋,如果細size邊度會多款D?到過 Mega box大眾只有3,4款

回覆 iris.shuen 的帖子

之前睇過,好似有細size,賣490,大眾今個月有八折日,折咗400樓下。不過,今日去望過,吾見咗平...我睇中咗個$590忍者款,22號有折去買
另外,有個牌子Oxford,都係護脊,300元左右,折咗240,好似好抵。

回覆:Jane1983 的帖子

謝謝你報料啊!那即是沒有藍色淨色細碼,因學校指定藍色,490果款starter係細碼,但冇藍色,藍色大碼590又真係超級大,囡囡試beckmann又唔夠力用索繩

Jane1983 發表於 14-7-15 20:18

之前睇過,好似有細size,賣490,大眾今個月有八折日,折咗400樓下。不過,今日去 ...

請問大眾幾時係八折日, 只限會員?

22號點解會平?

回覆:"Beckmann" & "lego" 書包比較??

請問有人去咗書展未?唔知有沒有一些Lego 的最新款書包? :)

回覆 johnwooo 的帖子

今個月22號和31號,奧運分店會員8折。

吾知其他分店有無呢,佢在太子和黃埔有分店,吾知你打電話,佢會吾會幫你check貨呢。
買忍者或Chima個款,590折咗472,我覺得可以接受。就算佢用一年吾鍾意,都吾會篩錢。聽其他家長講,小朋友返咗學,見其他小朋友d文具靚,會變心。

thx, 如果係書展得9折, 我會join會員(好似俾$20) 係8折日買, 我問過書包都有8折

今年書展有冇"Beckmann"賣呀? 大約幾錢? Thanks!

KEKELAMLAM  no...  發表於 14-7-17 17:42

阿仔小一開始用Beckmann, 用咗一年了, 只是索繩比較殘, 其他還很好, 所以用多一年一定無問題.  我問過 Sales, 條索繩可以用火機輕輕 "興一興" 就OK, 但我還未試.
我好鍾意 Beckmann, 阿仔話揹得好舒服.  因為我送他返學, 我要他自己揹書包的, 所以對書包的結構和重量的要求比較高。它的護脊做得很好, 因為它的原理是根據大人用的行山背包而設計的.  今年新款的護脊設計比上一款還好, 所以細佬今年升小一都已買了一個.  我見今年買的人比上年多, 身邊不少朋友都幫小朋友買了.

雖然Beckmann比較貴, 但貴買平用, 如果用其他便宜的牌子只能用到一年的話, 其實條數都係差唔多.

另外, 各位媽咪不要比價錢嚇怕了.  可以親身去讓小朋友背上身試一試, 才作決定吧!

KEKELAMLAM  agree....  發表於 14-7-17 17:42

回覆:Brooke 的帖子

但係我囡啱啱去買,佢揀左上年個款

回覆 evoncc 的帖子

舊款都ok的, 其實以款式來說, 我都覺得舊的比較靚.

回覆:hohoho36 的帖子

阿仔小一買咗Lego細碼書包,可放F4 ,升小二還很新,仲可用多一年。

回覆 Yukki 的帖子

佢咩得舒服嗎, 亞女只有細碼個隻, $490岩佢咩, 其餘太大, 我見佢背帶個度有塊板, 應該幾護'隻', 係咪?

Nobody talks about Dr. Kong's backpacks, any comments?

回覆 jackiesoon 的帖子

請問邊個地方可以睇哂Beckmann, lego同zeven的書包款呢?想比呀仔試揹邊個適合佢。

回覆:"Beckmann" & "lego" 書包比較??

上星期我女都買了beckmann 新款小仙子. 在奥海城大眾幾款lego 都唔啱身 (she is 108cm , 36lbs ), 反而beckmann 就好貼背,好舒服

回覆:netbieshan 的帖子

Beckmann 的護脊功能始終比較好

引用:Beckmann+的護脊功能始終比較好 +

原帖由 fishballbaby 於 14-07-17 發表
Beckmann 的護脊功能始終比較好
同意,啲款都好靚

回覆:netbieshan 的帖子

D款真係靚d, 我囡揀左紫色狗仔款

‹ 上一主題|下一主題