用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 "Beckmann" & "lego" 書包比較??
樓主: emilylamlw
go

"Beckmann" & "lego" 書包比較??   [複製鏈接]

引用:回覆+feiji+的帖子 今日去咗大角嘴果間千

原帖由 Jane1983 於 14-07-08 發表
回覆 feiji 的帖子

今日去咗大角嘴果間千色店,好多卡通公仔書包,亦有Spi特價貨,但無lego。
Thanks for your sharing! :)

Jane1983    發表於 14-7-9 21:37

引用:Beckmann都算輕,護脊功能,款方面我囡囡勁

原帖由 細豆靚媽 於 14-07-09 發表
Beckmann都算輕,護脊功能,款方面我囡囡勁鍾意。
呢個一年班ok嗎?

引用:Quote:原帖由+細豆靚媽+於+14-07-09+發表Be

原帖由 evoncc 於 14-07-09 發表
呢個一年班ok嗎?
Ok 呀, 我都買左,我個仔好細粒,只有107cm, 好瘦, lego 揹上身兩條肩帶太開,但beckmann 好貼背

回覆 dormom 的帖子

同意,揹帶太䦕太埋都唔好,Beckmann 好過lego

引用:Quote:原帖由+細豆靚媽+於+14-07-09+發表Be

原帖由 evoncc 於 14-07-09 發表
呢個一年班ok嗎?
Ok.我囡升小一,身高113cm

[img align=left]http://www.geocities.com/ces_fancy/ces-fancy_logo-s.jpg[/img]請到我的靚女/潮人特區觀看http://98.to/cesfancy/

引用:Quote:原帖由+evoncc+於+14-07-09+發表呢個

原帖由 dormom 於 14-07-10 發表
Ok 呀, 我都買左,我個仔好細粒,只有107cm, 好瘦, lego 揹上身兩條肩帶太開,但beckmann 好貼背

...
呢個幾多錢?

麻煩各位如果去書展, 幫幫手睇下書包有冇平, 如同出面差唔多, 我唔去喇

引用:Quote:原帖由+dormom+於+14-07-10+發表Ok+

原帖由 evoncc 於 14-07-10 發表
呢個幾多錢?
八百幾

頭先响 yahoo 見到有人放'''' 馬頭''''''果款, 好以幾靚, 係响出面唔見到有, 邊度有得賣 ??????

賣家講到功能好到不得之了, 唔知係唔係咁誇張 ?  有無用家可以證實一下。

呢款馬頭, 我見我校低年級有人用緊, 可能是舊款, 不是新嘢。

馬頭款 同  公主款 好似大家差唔多, 但我覺得馬頭款好靚 。

醒目開學勳章

回覆:"Beckmann" & "lego" 書包比較??

B最主要可以卸力50%

引用:今日去咗Aeon睇書包,款多過大眾書局,但無

原帖由 Jane1983 於 14-07-07 發表
今日去咗Aeon睇書包,款多過大眾書局,但無discount。大眾都有ok多款,Lego有吾同size,細果個三百幾,會員 ...
但我見最細既starter都要4百幾,請問你那款3百幾細碼是甚麼顏色?那裏見到?謝!

請問各位買左Beckmann書包既,仔女用到索繩嗎?對小一來說,會論盡嗎? 我帶囡囡去試,佢試左好幾次都唔係好夠力禁索繩粒制,禁到好累,用盡力只禁到一半,咁條繩好快就殘,所以都唔知買唔買好

回覆 iris.shuen 的帖子

印象中淨色款(有紅色、藍色果種),折咗係400樓下,等我晏d經過去望吓再confirm。

我正考慮買beckmann,spi 或lego 書包,囡囡好瘦,lego 最輕,spi 同beckmann 差唔多重量,beckmann 好似長身咗D但質料靚過lego, 仲未諗掂買邊個好,當然beckmann款式最靚,zeven阿囡就唔鍾意D款

回覆 jackiesoon 的帖子

beckmann 最平都要幾多錢?

johnwooo 發表於 14-7-15 15:26
回覆 jackiesoon 的帖子

beckmann 最平都要幾多錢?
$890

亞女試過lego, 再稱下spi, spi真係重D, lego 輕之餘, 又符合佢體形, 底部仲有防水膠面, 唔怕過底, 前面有條帶, 當咩起來, 可將兩條背帶扣埋, 可以更貼背, 公價490, 我托朋友係書展睇下有冇平, 睇中個款有800g

至於beckmann, 都會去睇下個分別

我想知LEGO書包, 最細SIZE$490果個小一夠用嗎???可袋晒每日所用的書嗎??

hohoho36 發表於 14-7-15 17:29
我想知LEGO書包, 最細SIZE$490果個小一夠用嗎???可袋晒每日所用的書嗎??
我睇過590個隻, 對佢黎講好大個, 內裏好似差唔多, 只係多左幾排位俾佢分開攝野

引用:回覆+iris.shuen+的帖子 印象中淨色款(有

原帖由 Jane1983 於 14-07-15 發表
回覆 iris.shuen 的帖子

印象中淨色款(有紅色、藍色果種),折咗係400樓下,等我晏d經過去望吓再confirm ...
謝謝你啊!

‹ 上一主題|下一主題