用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 "Beckmann" & "lego" 書包比較??
樓主: emilylamlw
go

"Beckmann" & "lego" 書包比較??  

LEGO 果 d 係咪 200 - 300 左右 ?

回覆:"Beckmann" & "lego" 書包比較??

請問海桃灣有冇呢個款賣?因megabox個sales話綠色恐龍係舊年款,依家得藍色恐龍

熹熹媽  我買了...買時SALE 話只剩幾個  發表於 14-7-8 23:26

今日比較過Beckmann 和Lego,拎上手,覺得兩者差不多重量。
不過揹上Lego時,發現兩邊肩帶相距遠了少少,對於小一細粒小朋友好像不是好fit。
跟著再試Beckmann ,感覺fit好多,護脊功能又好似專業些。
兩者價錢差不多,但整體質量覺得Beckmann較佳。

引用:今日比較過Beckmann+和Lego,拎上手,覺得

回覆 bb0405 的帖子

想問上年買左恐龍書包的家長,用左一年,條恐龍有無花左或甩色?
因為其實我今年都買左恐龍書包,但早排我經過時見到有人換貨,話未用就發現條龍花左,個sales肯換,但就補左句其實用用下都會甩架啦! 所以想問問用定家們的情況,不竟$800幾蚊,唔平架wo.

在網站見到書包附設證件袋,那一個是證件袋?

回覆:momopig100 的帖子

用了一年,條恐龍非常完好沒有花

beckmann 索繩太麻煩,小一生索得不好就麻煩。雖然我覺得beckmann 靚d

很好用的書包.我倆個小朋友都有用.

我小朋友用大size Beckmann,激讚,就算好多書背上背都唔算太重,雖然貴但值得,唯一係唔夠多格位,整體都好滿意。

質料及設計上Beckmann 真係好過lego

醒目開學勳章

我驚買咁貴比c6閙

我囝囝今年升级小一,昨日去買左款黑色車車,佢好鍾意另外又可以半價150蚊換購只細背囊

今日去咗Aeon睇書包,款多過大眾書局,但無discount。大眾都有ok多款,Lego有吾同size,細果個三百幾,會員仲有九折,係so far最抵。

有無家長見過仲多仲抵?

引用:我囝囝今年升级小一,昨日去買左款黑色車車

原帖由 satinku 於 14-07-07 發表
我囝囝今年升级小一,昨日去買左款黑色車車,佢好鍾意另外又可以半價150蚊換購只細背囊 ...
我也有換購細背襄,$150好抵!

請問囡囡130cm高應該買junior 定 senior?

我都買了beckmann

引用:今日去咗Aeon睇書包,款多過大眾書局,但無

原帖由 Jane1983 於 14-07-07 發表
今日去咗Aeon睇書包,款多過大眾書局,但無discount。大眾都有ok多款,Lego有吾同size,細果個三百幾,會員 ...
Aeon 已經有 Lego 新款?之前一直只有綠色忍者即那款。

回覆 feiji 的帖子

吾夠大眾多Lego款,但吾只忍者。