用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 "Beckmann" & "lego" 書包比較??
go

"Beckmann" & "lego" 書包比較??  

我在 Ergoboss 買了個 Beckmann, 書包好輕又有鋁條護脊, 我女女細細粒都好貼背又唔覺好笨重。

回覆:"Beckmann" & "lego" 書包比較??

簽名被屏蔽

引用:我在+Ergoboss+買了個+Beckmann,+書包好輕

原帖由 alimum 於 13-07-15 發表
我在 Ergoboss 買了個 Beckmann, 書包好輕又有鋁條護脊, 我女女細細粒都好貼背又唔覺好笨重。  ...
Ergoboss喺邊?我只知道megobox有,仲有咩地方可以買到beckmann嘅書包,我都想買beckmann

引用:我在+Ergoboss+買了個+Beckmann,+書包好輕

原帖由 alimum 於 13-07-15 發表
我在 Ergoboss 買了個 Beckmann, 書包好輕又有鋁條護脊, 我女女細細粒都好貼背又唔覺好笨重。  ...
呢個書包底部是防水膠料嗎?我都考慮緊買Beckmann定Ergobag好

Beckmann同Ergobag係咪差不多? 似係同一類野

tattc 發表於 13-7-15 14:43
Ergoboss喺邊?我只知道megobox有,仲有咩地方可以買到beckmann嘅書包,我都想買beckmann

...
奥運海桃灣,開咗無耐,我個仔簡直一見鍾情,巳取消咗lego响佢心目中嘅dreambag位置!其實今年lego都買到八佰幾,我覺得個設計好靚
8-)

引用:Quote:tattc+發表於+13-7-15+14:43+Ergobos

原帖由 anitawong21 於 13-07-15 發表
奥運海桃灣,開咗無耐,我個仔簡直一見鍾情,巳取消咗lego响佢心目中嘅dreambag位置!其實今年lego都買到八 ...
Mega box度間舖頭係咪叫"大將作動態工作站"?

今日去海桃湾買了Beckmann, 女仔绿色馬款, 果然好靚, 好好.

食鬼款幾靚呀, 但索帶會唔會整到書角呢, 攪到我想轉款添, 同個仔睇睇先...

可放f4 size, 內部也很大.我女生得细粒, 但背上又唔笨重. (之前試過seven. 連sale都話seven對我女來說太大)我女的書最大也只是a4. 工作纸是f4. 試過放書和file.不擔心摺壞.  

引用:今日去海桃湾買了Beckmann,+女仔绿色馬款,+

原帖由 BBG1 於 13-07-18 發表
今日去海桃湾買了Beckmann, 女仔绿色馬款, 果然好靚, 好好.
我都買咗紫色狗狗款俾呀囡,好輕身。仲有水樽送

我買左個食鬼嗰款。個仔超鍾意

BBG1 發表於 13-7-18 23:26
About how much is it?  Thanks.

$880有膠水樽送

仲有一年保養

Thanks for your sharing.
I will choose Beckmann for my son.

viv-viv  many thanks!  發表於 13-7-25 19:23
BBG1  小心!買就儘量買正貨.在另一個post見到淘寶網有boy款,  但跟我女那個有不同. 買beckmann最重要是買功能, 形似但達下到功能是没有用的.  發表於 13-7-25 17:53

請問可買到 Beckmann 書包是在海桃灣商場𥚃那一間鋪頭,在第幾層 ga? Thanks!
我的可愛小公主在2004年3月17日出世了!!!

回覆:winniepoon 的帖子

Oh.... I just bought a Lego schoolbag. Is that okay leh?

回覆:winniepoon 的帖子

Oh I just got Lego schoolbag!   Is that okay? Or shall I buy a Berkmann instead?