用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 個個都話細碼書包不夠用, 大家可否分享下? ...
樓主: Jessy
go

個個都話細碼書包不夠用, 大家可否分享下? [複製鏈接]

Jessy 發表於 13-6-29 00:48
有沒有小朋友用細碼都夠用呢? 不用另外再用手挽袋??

如不夠用的何否分享為何細碼不夠用呢? 如果長身可放到 ...

我個仔個個係LEGO都幾大的, D 野係放得晒但係放晒就好重, 有一輪我比個細書包只係放書以外既野, 跟住一個手捥袋放書,等佢排隊時唔駛揹住個重書包, 用咗2星期阿仔話個肩膀痛, 於是又用番LEGO放晒D野入去. 跟住佢話肩膀唔痛啦...重就解決唔到, 但係LEGO就令佢肩膀唔痛囉..

上年呀女升小一買書包時,又是決擇買大碼定細碼。我建議小朋友親身去試試,因為呀女細粒,背上LEGX大碼書包時大得很誇張,即時決定一定買細碼。不過我囡間學校NOTE係用A4...

請問小學F4工作紙可不可以對摺後才放入 file和書包?  可以對摺的話細碼應該好D, 我小朋友生得唔高大, 11Xcm左右, 大碼真係過大了.

jaycee_mami 發表於 13-7-8 12:51
請問小學F4工作紙可不可以對摺後才放入 file和書包?  可以對摺的話細碼應該好D, 我小朋友生得唔高大, 11Xcm ...
我個囡個書包, 由學校反泥, 入面d野好似打風咁, 工作紙成舊菜, 我真係教5到佢對摺

Chowying 發表於 13-7-8 14:56
我個囡個書包, 由學校反泥, 入面d野好似打風咁, 工作紙成舊菜, 我真係教5到佢對摺 ...

這個都是我很擔心的事!!!
希望每天開心渡過 ;-)

回覆:個個都話細碼書包不夠用, 大家可否分享下

‹ 上一主題|下一主題