用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 應大概咩月份留意各小學開放日或簡介會? ...
go

應大概咩月份留意各小學開放日或簡介會? [複製鏈接]

想問下一般小學的開放日或簡介會是否已截止報名了? 還是九月會再有新一輪的呢? 應大概咩時間留意報名詳情呢?謝謝!
   0    0    0    0

ek有欄叫"學校情報",喺小一選校對上少少,留意下就會搵到,裡面有簡介會及報名情報

http://www.edu-kingdom.com/forum ... p;fid=538&page=

我建議你最好上心儀學校的網頁查清楚,因為每年的簡介會及開放日時間未必相同!事實是:有很多學校的報名期已過,你要加急了!
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

醒目開學勳章 王國長老

K2過完年就要留意, 而家仲有的, 不過唔好再MISS喇

醒目開學勳章

回覆:應大概咩月份留意各小學開放日或簡介會

我send email去各學校問,有幾間都係話九月!我諗八月尾九月頭可以留意下!  
ps, 有一間係校長親自回信,原來已經過咗開放日,仲叫主任同我安排各別參觀,感覺幾好

回復 puffy0305 的帖子

邊間甘貼心?而家很少了!

醒目開學勳章 王國長老

引用:我send+email去各學校問,有幾間都係話九月

原帖由 puffy0305 於 13-06-29 發表
我send email去各學校問,有幾間都係話九月!我諗八月尾九月頭可以留意下!  
ps, 有一間係校長親自回信, ...
吾好咁遲。有d學校如英華已經截左申請

暑假尾開始留意

謝謝!即8月尾,記得上年某个月好多学校撹open day,好似係交自行之前的一个月,但唔記得左即係边个月?

醒目開學勳章 王國長老

引用:謝謝!即8月尾,記得上年某个月好多学校撹o

原帖由 MicFred 於 13-06-29 發表
謝謝!即8月尾,記得上年某个月好多学校撹open day,好似係交自行之前的一个月,但唔記得左即係边个月? ...
今年早晒,真係過完年好留意,你可以去左邊學校情報睇下今年情況

回覆:應大概咩月份留意各小學開放日或簡介會?

樓主真係要加油,有好幾間直資私校已截咗止了,事實上小兒已完成三間的面試,我都聽了五場簡介會。

謝謝大家!我大仔今年升K2,直資唔考慮,主要想去d九龍区私小(可大抽奬)及派位学校,睇下明年自行報边間。我旧年去咗3间,今年都想去其他的,如循道,油天,協和。。。
‹ 上一主題|下一主題