用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳瑞祺 VS 農圃道官立
樓主: siuyan1212
go

陳瑞祺 VS 農圃道官立 [複製鏈接]

我都係叩門入左陳小,九官都有offer比我。。但我諗上中學的派位就是陳小保險的。。所以我都會揀陳小。。再者,今年新校長上場,新人事新作風,都唔會攪差間學校。。所以我會讀陳小

回覆:lovelyson115 的帖子

我都認為男仔讀陳小有保障,雖然陳中不是Band 1A,但起碼不是Band 2尾,有時大家眼高手低,我地都5知個仔六年後是什麽成绩!如果好的話,當然可以上喇沙,反之可以上陳中

引用:我都認為男仔讀陳小有保障,雖然陳中不是Ba

原帖由 welcomewoe 於 13-06-28 發表
我都認為男仔讀陳小有保障,雖然陳中不是Band 1A,但起碼不是Band 2尾,有時大家眼高手低,我地都5知個仔六 ...
陳小和喇沙有關係的嗎?

回覆:陳瑞祺 VS 農圃道官立

你上網查下-天主教喇沙會,你就會明白

陳瑞祺

引用:因以下兩個原因,我想我會選擇陳瑞祺。 1,

原帖由 siuyan1212 於 13-06-28 發表
因以下兩個原因,我想我會選擇陳瑞祺。

1, 有聯繫Band2英文中學
講得好到位呀!好多家長也嫌棄CSK聯繫中學陳中是band 2A英中,其實竹門对竹門啫!如果在CSK考到band 1組別的成績,那麼升中選擇一定會在陳中之上喇!當年我揀CSK的想法是進可攻(喇沙)退可守(陳中),如果萬一我仔屬band 1尾 2頭組別,陳中的15%聯繫位是一顆定心丸, 至少有一間英中接住丫.

‹ 上一主題|下一主題