用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 升小一想買新書枱,有什麼好介紹??? ...
樓主: stkitsune2
go

升小一想買新書枱,有什麼好介紹???

引用:回復+sjssjssjs+的帖子 我都買左,雖然檯

原帖由 yuenkw 於 13-07-03 發表
回復 sjssjssjs 的帖子

我都買左,雖然檯面可用面積唔算大,但檯面下面的藏書量幾大,初小用都 ok。
agreed.間屋真係無位。

引用:回復+sjssjssjs+的帖子 我都買左,雖然檯

回復 sjssjssjs 的帖子

我都買左,雖然檯面可用面積唔算大,但檯面下面的藏書量幾大,初小用都 ok。
你買邊隻model?

引用:三聯有款枱椅都可調較高低嘅做緊特價,我之

原帖由 man7099 於 13-06-27 發表
三聯有款枱椅都可調較高低嘅做緊特價,我之前响淘寶買咗,好好用,你去睇睇

...
請問係咪間間三聯都有display睇?

回復 sasafan 的帖子

1) 伯課新品 天驕至尊版書桌
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.313.d6dwrA&id=17106654208

2) 專用書架
http://item.taobao.com/item.htm?spm=2013.1.0.108.jnXyYc&id=17724243176

1)+2) 都買左,由於 1) 的檯面面積比較細(70CM * 50 CM),配合 2)使用,有時需要同一時間看兩本書,2) 可以補 1) 面積不足的缺點。

反而原裝檯燈就有人建議唔好買,據聞質量唔太好。

引用:My+kids+are+uding+Astro+now...good +

簽名被屏蔽

回復 leedorean 的帖子

放在廳裏, 我亞仔亜女每人一張, OK WOR! 望落去好大, 但用落剛好! 因小學有抄寫, 放电腦, 書, 字典, 功課薄, 加文具, 枱太細反而不夠用!

之前元朗鋪有折, 唔知完了未!

回復 leedorean 的帖子

我一年前買, 枱, 櫈, 腳踏, 好似大约$ 8,000.

引用:+本帖最後由+yuenkw+於+13-7-3+23:17+編輯+

回復 sasafan 的帖子
請問哩張係咪就係三聯有得買果張?

我在商务買,唔知是否一樣。

回覆:升小一想買新書枱,有什麼好介紹???

反而見意椅子買靚d坐得舒服d!

書局有書枱賣?

ikea 小童書枱可調高低

岡村啦,超貴,但超靚!!

waiyan2000 發表於 13-6-30 09:49
Sorry...always typo by iphone....should be used Artso

我都係睇中Artso, 但佢係同類差不多最貴!!
大X作只需$43xx, 請問點解你最後買Artso?? 真係一個double有多! 我仲考慮緊呀!

熙fi媽媽  請問artso系邊度有得買?  發表於 14-1-23 15:51

引用:Quote:waiyan2000+發表於+13-6-30+09:49+So

原帖由 Michelle_Hung 於 13-07-09 發表
我都係睇中Artso, 但佢係同類差不多最貴!!
大X作只需$43xx, 請問點解你最後買Artso?? 真係一個double有多 ...
如果artso $$, I prefer 岡村。放係廰都ok

回覆:stkitsune2 的帖子

引用:岡村啦,超貴,但超靚!!