用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急:德寶 vs Boxhill,點揀?
go

急:德寶 vs Boxhill,點揀?

TKO BoxhilI一早收咗am N班,啱啱寶盈德寶又收,但係pm主流N班。Boxhill係屋企留下,非常方便,am非常好,但學費貴,諗住K1轉第二間;德寶就要坐校車,但學費連雜費加車費都比Box平好多,加上好有興趣繼續讀K1,但衰在pm時間唔多好用,點揀好對第日K1或P1有乜影響?

回覆:急:德寶 vs Boxhill,點揀?

我揀bh

回覆:^GGmami^ 的帖子

我老公都係咁話,K1再考過德寶

引用:我老公都係咁話,K1再考過德寶 +

原帖由 YCJL 於 13-06-28 發表
我老公都係咁話,K1再考過德寶
點解你鐘意德寶呢?

回覆:^GGmami^ 的帖子

去過Openday感覺唔錯,校社大,無學券之中算平,課程應該唔太淺。有人話好,又有人話唔好,一半一半。都會考其他K1,如綠茵,翠茵,方王煥娣,青衣商會或樂道等。

I want to know toi

你是否指七期下午班?

引用:你是否指七期下午班? +

原帖由 siub0211 於 13-07-10 發表
你是否指七期下午班?
乜係七期下午班?

黃埔花園七期是中英文班,九期是國際班……

回覆:siub0211 的帖子

我哋係將軍澳主流班下午班

最早Boxhill 收咗 AM 班、之後綠茵 收咗 PM 國際、德寶 PM 國際、翠茵 PM 主流,所以 Boxhill 一早就全繳費,後來知道綠茵收又比咗一半留位費,其他就無比,而家我地諗住試吓兩邊一齊讀,不過唔知小朋友頂唔頂得住,但我地會偏向讀綠茵,一來學費無咁貴,二來兩間新生簡介會我地都有去聽,覺得綠茵 校長、老師、嬸嬸都好好呀!

回覆:simoneleung 的帖子

我哋最後揀咗德寶PM主流班,希望無揀錯啦

引用:我哋最後揀咗德寶PM主流班,希望無揀錯啦 +

原帖由 YCJL 於 13-07-14 發表
我哋最後揀咗德寶PM主流班,希望無揀錯啦
我個仔讀緊德寶N 班主流班都讀得幾好,八月會升讀K1

引用:Quote:原帖由+YCJL+於+13-07-14+發表我哋最

原帖由 M.C.123 於 13-07-15 發表
我個仔讀緊德寶N 班主流班都讀得幾好,八月會升讀K1
咁就好啦

我想問一下你個仔係2011年幾月出生的? 因為我個係11月仲未INTERVIEW

回覆:alice-wong 的帖子

U mean n or k1? Tko  or whampoa ?

回復 siub0211 的帖子

N 班 / TKO

我個仔都係2011/10 BB~ 都未有得IN TKO N 班(寶盈)分校, 不過近日行過見到裡面裝修緊....希望唔會MISS 左我地LEE D 細仔無IN 啦.

回覆:elainechoy2000 的帖子

我個囡係2011年9月B,6月先in N班,10月開學

回覆:elainechoy2000 的帖子

請問寶盈好D定富康呢?