用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 港同 - interview 要帶一本書, 中or 英
go

港同 - interview 要帶一本書, 中or 英 [複製鏈接]

其中一round 要帶本書, 有否限中 or 英

4    0    0    0

回覆:港同 - interview 要帶一本書, 中or 英

無限,繪本都無問題,只需小朋友自己喜歡嘅書,會睇就可以了。

回覆:NatalieBaby 的帖子

俾小朋友自己選,老師只會問很簡單的問題.

不過,無論in那一間學校,最好都帶幾本書,讓小朋友在等候時靜靜地看書.

醒目開學勳章 王國長老

回覆:港同 - interview 要帶一本書, 中or 英

建議帶本真係鐘意同識睇既書,萬一真係老師問起都可以乘機表現下講故事能力

引用:無限,繪本都無問題,只需小朋友自己喜歡嘅

原帖由 evaken 於 13-06-26 發表
無限,繪本都無問題,只需小朋友自己喜歡嘅書,會睇就可以了。
IQ 書得唔得?

回覆:ha8mo 的帖子

我女舊年自己揀咗本可能小學生先百分百認得曬D字的書:小學生版美人魚。D字九成唔識,但圖畫好精美,係佢心愛的一本書。我好驚面試時問佢書入面D字,但好彩冇,只係問書名。

回覆:NatalieBaby 的帖子

thx all!

我個仔只係鐘意學校既text book,OK嗎?

想當年我比佢自己揀, 好似係I CAN READ 的英文書, 只係問左書名, 冇問過內容. 個人覺得無需刻意帶好深的書本黎表現自己, 最緊要佢鍾意果本書.

各位可以分享上年part 1B 的面試內容嗎? 謝謝
‹ 上一主題|下一主題