用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剛剛收到九龍靈糧堂電話有下午班offer^^
go

剛剛收到九龍靈糧堂電話有下午班offer^^

第一次收到電話, 感覺超興奮..........冷靜下來, 請問應唔應該讀呢間, 唔係好知佢地升小學好唔好??
請各位多多指教, 無言感激!!!

回覆:剛剛收到九龍靈糧堂電話有下午班offer^^

靈糧堂係一間非常好的學校

本身有邊間註冊咗?

北角衛理堂

我都收到電話....

回覆:muichujamie 的帖子

When did u receive the phone call?

muichujamie  early this morning, but I turned it down  發表於 13-7-2 23:29

Go go go LLT is a good kindergarten

LLC係一間好好的幼稚園,老師有愛心,校長亦很顧及每位小朋友,教育理念亦很清晰。

我的仔仔今年八月就會入讀全日班,放棄現時讀緊的幼兒園。我們對新的學校充滿期望!

係呀,kllc真係很好,老師又有愛心,連學校d司機叔叔、保母姨姨都很好,我個女就黎升k1!!!

knkfamily 發表於 13-7-2 18:00
北角衛理堂

我的孩子是九龍靈糧堂幼稚園畢業,有親友的孩子正讀北角衞理堂,兩間的辦學理念相近,用書相若,但地點差好遠,你住邊?揀地點罷!
升讀小學方面,兩間都不是學術掛帥的,不會教得深,九龍靈糧堂到K3也不會中英默書,若你將來打算考一些面試時好明顯着重學術的,要串字計數,可能要自己補足一下。兩間都重視閱讀,我的孩子建立了不錯的閱讀習慣,個人覺得比串字重要。若講派位,九龍靈糧堂是41校網,北角是14,前者不用多介紹,後者很平均,也不錯。九龍靈糧堂有公布升讀小學分布的。

我的孩子現在校網的傳統官津唸書,剛升小一時,應付英默串字要花點時間,但好快適應,成績與來自九龍塘著名重視學術的名幼比較,也不算落後。

回復 MC1128 的帖子

K3在六月初有中文及英文默書啦。

MC1128  我們去年也有,是適應升小一的安排,好似學寫手冊咁,並不是真的計分  發表於 13-7-3 20:45

樓主,我都係26号收到電話,same day交埋留位費, 想問下你到e家有冇收到信/其他通知如幾時交書薄,雜費及定造校服事宜呢?

冇呀, 我之前打過去問, 佢叫我等電話, 會再搵我

回復 knkfamily 的帖子

noted, thank you. If you received any news, would you pls PM me?

我辦退學,所以出售囡囡全新校服&運動服各2套,外套1件,書包1個,書本(訂咗未取),有意PM 我,謝謝。