用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 大家可唔可以分享下囝囡的暑期時間安排? ...
go

大家可唔可以分享下囝囡的暑期時間安排?

我囝囝四歲,煩梗點幫佢安排一個既開心又學到嘢的假期?希望各位可以分享下?多謝?

回覆:Anson133 的帖子

我小朋友k2,基本照平日一樣,時間再執好d平均d。一個星期上二堂interview class,一堂畫畫,一堂Cambridge,一堂phonics,一堂普通話,一堂游水,一堂choir, 二堂欖球。

引用:我囝囝四歲,煩梗點幫佢安排一個既開心又學

星期二至五上午上暑期班,下午午睡。
上午安排較學術的課,2小時英文1小時普通話。

小囡升K2:
7月除正常返學外,星期三至五放學直落畫畫及芭蕾舞,暑假頭2星期, 上午普通話, 下午英文; 8月就上午感統到8/16, 之後旅行一星期, 仲有最後一星期未知點算 ... 我哋冇工人湊, 放學直落上堂都只因囡囡太好動, 6299搞佢唔點 ...如果佢仲係坐唔定,9月開學有機會要上足5日興趣班

回覆:hobby 的帖子

回覆:lewistsang 的帖子

Hello,如有日營資料,可否pm給我?Thanks!

回復 lewistsang 的帖子

可惜8月尾好似冇咩暑期班可報了, 我差最後一個星期, 煩惱中

樂至優兒有3種日營,你可以看看https://www.facebook.com/pages/LZYE/128723387162321

回覆:anglo-chinese 的帖子

回覆:anglo-chinese 的帖子

回復 lewistsang 的帖子 樂至優兒有3種日營,你可以看看https://www.facebook.com/pages/LZYE/128723387162321
我報左名啦!Thanks

Hi hi, 請問那兒有科學營日營,另外, 英文日營你上那間, 我上祟真呀,你呢?

睇過... 真係唔覺邊度有8月最尾一個星期的半日,或全日活動 ... 要再找屋企附近的了

回覆:funfunmandy 的帖子

www.scinfinity.com.com.hk

有度俾小朋友學吓自律呀, 情緒管理呀.. 嗰啲班都好似幾特別喎?就嚟開班仲諗緊報唔報好 ><
http://www.edu-kingdom.com/plugi ... s&applyid=83908

引用:有度俾小朋友學吓自律呀,+情緒管理呀..+嗰

引用:回復+lewistsang+的帖子 Hi+hi,+請問那兒

lewistsang 發表於 13-7-4 17:33
有冇啲比4歲小朋友呀?
應該有㗎喎, 不過未見有時間表..

http://www.ican.com.hk/course.php?content_id=ican_child_course

回覆:CherryLoMa 的帖子

一直都想報日營
唉,許多日營都full左